City

Restaurangveckan: Jmini testar Pinchos

Restaurangveckan: Jmini testar PinchosRestaurangveckan: Jmini testar Pinchos bild nr 2Restaurangveckan: Jmini testar Pinchos bild nr 3Restaurangveckan: Jmini testar Pinchos bild nr 4
Restaurangveckan: Jmini testar Pinchos bild nr 6Restaurangveckan: Jmini testar Pinchos bild nr 7Restaurangveckan: Jmini testar Pinchos bild nr 8Restaurangveckan: Jmini testar Pinchos bild nr 9
Restaurangveckan: Jmini testar Pinchos bild nr 11

Kvällskylan var bitande, händerna var som stela pinnar i fickorna och kinderna röda som en mogen tomat.
Dörren till Pinchos öppnas och värmen och glädjen från restaurangen slogs mot kroppen som en tsunamivåg av känslor. I luften trängdes dofter som dansade tillsammans i en ljuvlig tango, den röda belysningen försatte stämningen i gungning och en leende kypare kom fram till oss klädd i galna cirkuskläder som förgyllde känslan av att befinna sig i en helt annan värld. 

För er som inte har ätit på Pinchos innan är restaurangens koncept något av det moderna. Väl visade till en plats placeras en varm liten popcornskål i papp till förrätt på bordet, som i en biosalong, och menyn och beställningen sker i Pinchos egna app. Har ni ingen smartphone så oroa er inte, tekniken för beställning finns att låna och personalen är mycket mån om god service.

Pinchos meny för Restaurangveckan är en salig blandning av härliga smårätter. 

Planksteken
Serveras på en liten, fyrkantig talrik i trä tillsammans med två klickar duchessemos på en bädd av babyspenat tillsammans med en chilibearnaise. Själva köttet, svensk ryggbiff, är ganska tunt skuren men helt perfekt stekt och bildar en perfekt kombination med resten av tallriken. Chilibearnaisen är het, vilket jag personligen gillar, men dämpas tillsammans med duchessemoset och flyter ihop som en perfekt komponent till ryggbiffen.

Hamburgaren 
Måste vara en av de godaste hamburgarna jag ätit. Burgaren är varken stekt för länge eller för lite, saften rinner när man tar ett bett, smakerna flödar. Tillsammans skapar den syltade, syrliga löken, smält mozzarellacheddar och chilibearnaisen en underbar smakupplevelse, och brödet är luftigt, tjockt och lätt. Hamburgaren är liten – men naggande god. Önskar att jag inte ätit den så fort. 

Svamprisotto
Serverad i en liten ministekpanna, är precis som en risotto ska vara, krämig och smakrik. Riset var dock något underkokt, men smaken var rund och fyllig. Min kollega var väldigt förtjust i denna rätt och glufsade snabbt i sig resterna av min portion innan jag ätit färdigt.

Sötpotatispommes med chilibearnaise
Om ni har ätit rotfruktschips någon gång påminner smaken om dem, fast mycket bättre. Sötpotatisen är perfekt friterad i smala strips i ojämna längder, krispiga på utsidan och mjukare på insidan. Glöm inte att dippa i chilibearnaisen, den är en perfekt kombo (och jag brukar inte gilla stark mat). 

Hallonpannacotta
HERR-E-GUD. Konsistensen var perfekt krämig och rund, smaken inte för söt men inte sur eller besk. Toppingen av hallon- och myntaströssel var grädden på moset och gav rätten lite extra tuggmotstånd. I den här efterrätten finns inget att klaga på. Total favorit. 

Om du inte har testat Pinchos under Restaurangveckan - gör en bokning och lyxa till vardagen. Maten är lika underbar som stämningen på restaurangen. Smaklig måltid!

Fakta

Pinchos meny för Restaurangveckan

Plankstek á la Pinchos
Burgare 
Sötpotatispommes med chillibearnaise
Svamprisotto
Laxrulle i tunnbröd

Hallonpannacotta med hallon-
och myntaströssel.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen