Affärer Affärsnyheter Jönköping

Stor internationell företagstävling avgörs i Jönköping

Stor internationell företagstävling avgörs i Jönköping

Den internationella startuptävlingen Betapitch genomförs i år i Jönköping som enda svenska stad. Den 10 maj avgörs tävlingen som en del av Do IT Summit i Jönköping. Vinnaren får en biljett till finalen, som avgörs i Berlin.

I år blir Jönköping den enda svenska stad där Betapitch genomförs. Det är en internationell tävling som riktar sig till startupföretag. Det hela arrangeras som en del av Do IT Summit i Jönköping den 10 maj.

Tävlingen går ut på att åtta tävlande får pitcha sin affärsidé inför en jury. Vinnaren får en biljett till finalen i Berlin, där Betapitch ursprungligen grundades. Väl där ligger 5 000 euro och en resa till Silicon Valley i potten.

– Science Park har ett pågående samarbete med Betahaus och andra startupmiljöer i Berlin och vi tycker det är roligt att vi även på det här sättet kan knyta den internationella startupscenen till Jönköping, säger Calle Andersson, affärsutvecklare på Science Park i ett pressmeddelande.

Förutom en finalplats får vinnaren i Jönköping även rådgivning av Science Park, sex månaders kontorsplats i co-workingytan Spark och hjälp med marknadsföring och presentationsmaterial av Bolt Kommunikation.

De övriga världsstäderna Betapitch arrangeras i är Wien, Sofia, Hamburg, Tirana, Lissabon, Kairo och Seoul.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen