Sport Fotboll Jönköping

Jönköping Södra är redo för match mot IFK Norrköping

Jönköping Södra är redo för match mot IFK Norrköping

På söndag är det dags för den sista matchen i Svenska Cupens gruppspel. För Jönköping Södra krävs det seger med minst tre mål mot svenska mästarna IFK Norrköping för att nå kvartsfinal.

Det är ingen lätt uppgift som ”Bygdens lag” ställs inför i Svenska Cupens sista omgång. Efter en förlust mot Superettan-laget Athletic FC United och vinst mot seriekonkurrenten Östersund kan allting hända.
- Vi spelar varje match för att vinna. Det blir lite större intensitet när det kommer till sådana här tävlingsmatcher jämfört med vanliga träningsmatcher. Det är mer spännande, säger spelaren Tommy Thelin.

Oddsen talar emot de grönvita om man ser till rutin och spelarkvalitéer. Norrköping har nästan inte tappat någon av de spelare som var med i guldlaget i höstas. Hoppet ligger nu till att Norrköping inte mönstrar med hela sitt ordinarie lag, utan vilar viktiga spelare inför den annalkande seriepremiären om en knapp månad.
- Rutinerna inför matchen lär bli samma som förut och uppladdningen är som den brukar vara.
Vi har ändå stor tro på oss själva, även om respekten mot Norrköping också är väldigt stor, säger Tommy.

I offensiv väg lär man behöva förbättra sina prestationer avsevärt. Det enda mål som har fallit hittills för J-södras del är ett självmål. För att gå vidare måste det till att tre bollar sitter på söndag. Lättare sagt än gjort, alltså, men med lite flyt och mycket skicklighet kan det gå vägen.
- Man måste tro på att man kan vinna. Annars kan man lika gärna lägga sig ner och dö, säger Tommy Thelin.

Kanske är det just Tommy som kliver fram när det är dags för match. En sak är dock säkert: klarar J-södra uppgiften står de för en bragd som för tankarna tillbaka till förra säsongens glansdagar. Då kan Jönköping Södra utan tvekan bli ett lag att räkna med när Allsvenskan 2016 börjar.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen