Sport Tennis Jönköping

Tennis i världsklass arrangeras på Racketcentrum i Jönköping

Tennis i världsklass arrangeras på Racketcentrum i Jönköping

Den 7-13 mars arrangeras det internationella tenniseventet ATP Challenge Tour, RC Hotel Open i Jönköping på Racketcentrum. Touren är den näst högsta nivån av professionella tennisturneringar i världen.

I RC Hotel Open som är Sveriges tredje största tennisturnering efter Stockholm Open och Båstad Swedish Open är startfältet starkt. Samtliga spelare i huvudtävlingen är rankade bland de 200 bästa på ATP-listan med bl.a. publikfavoriten Dustin Brown med i startfältet. Hela Sveriges Davis Cup lag finns också med i startfältet med Elias Ymer som Sveriges bästa spelare.

LÄS MER: Davis Cup-trio klara för Jönköping

Det internationella tävlingsprogrammet i Sverige består i dag av 28 turneringar för seniorer, juniorer, veteraner och i rullstolstennis. 14 av dem är seniortävlingar för damer och herrar på ITF-, ATP- och WTA-nivå. Med ATP Challenge Tour, RC Hotel Open är detta ytterligare en internationell tävlingsvecka för herrar som är under kategorin ATP.

Under tävlingsveckan som startar på måndag kommer även helt nyöppnade RC Hotel arrangera ett fullspäckat seminarieprogram med bland annat Stefan Edberg, Henrik Mitelman, Glenn Strömberg och Lena Apler som föreläsare.
Biljetter till föredragen finns att boka på RC Hotel. I paketen ingår även mat och tennis i världsklass.

Martin Claesson som är VD på RC Hotel säger att Jönköping nu är en tennisstad att räkna med:

- Vår ambition är att arrangera fler högklassiga evenemang i Jönköping avseende alla sporter i RC Arena. Att få vara värd för en tävling inom ATP är ett viktigt steg på vägen. Hotellet med kombination av sport, nöje och affärer stärker oss ytterligare säger Martin.

Finalerna i RC Hotel Open spelas på fredag och lördag.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen