Sport Fotboll Jönköping

J-Södra utslaget ur cupen trots bra insats mot svenska mästarna

J-Södra utslaget ur cupen trots bra insats mot svenska mästarna

Jönköpings Södra är utslaget ur Svenska cupen. Den allsvenska nykomlingen gjorde bra insats mot svenska mästarna IFK Norrköping. Men 1-1 innebär att just Norrköping tar steget till turneringens kvartsfinal.

Jönköpings Södra såg ut att stå inför en nästan omöjlig uppgift i söndagens Svenska cupen-möte mot IFK Norrköping. 

Den allsvenska nykomlingen var tvungen att vinna med tre mål mot de regerande svenska mästarna. Och det började knappast positivt för gästerna. 

Hemmalagets målkung Emir Kujovic satte 1-0 på straff efter 10 minuter. I upprinnelsen till straffen hade samme Kujovic fallit i straffområdet efter en lätt J-Södra-knuff i ryggen. 

Men J-Södras svar lät inte vänta på sig. 

Bara fyra minuter efter ledningsmålet kom kvitteringen. 

MFF-lånet Pawel Cibicki kom loss på kanten och slog ett inlägg som Norrköpings-målvakten Andreas Vaikla stötte rakt på Daryl Smylies knä och in i mål. 

IFK Norrköping förde spelet inledningsvis. Men efter sin kvittering jobbade sig J-Södra in i matchen och var nära att rinna igenom Peking-försvaret ett flertal gånger. 

Men 1-1-resultatet stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken tog Norrköping tag i taktpinnen från avspark. Men precis som i den första halvleken jobbade sig gästerna in i matchen. 

LÄS MER: MFF-lånet: ‘‘Har fått en j-vla bra start’’

LÄS MER: Nyförvärvet ordnade fortsatt cuphopp för J-Södra

Matchkvaliteten sjönk emellertid ju längre matchen led och de riktigt heta målchanserna uteblev. 

Resultatet innebär att J-Södra är utslaget ur Svenska cupen. IFK Norrköping är det lag som går vidare till kvartsfinal från grupp 1.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen