Sport Hockey Jönköping

HV71 spelar fulast i SHL

HV71 spelar fulast i SHL

HV71 ligger i toppen av SHL den här säsongen. Ja, åtminstone när det gäller antalet utvisningsminuter. I matchtabellen ligger HV71 däremot på tionde plats och kan som bäst sluta på åttonde, två placeringar under slutspel

Hockeylaget från Jönköping har haft en tuff säsong under 2015/16. De har desperat försökt plocka poäng som till synes verkat omöjliga. Ändå har HV71 lyckats med bedriften flera gånger. Detta har dock haft sitt pris. I nästan 600 minuter har spelarna fått nöta bänk i utvisningsbåset, varav fem har inneburit matchstraff för onödig tackling av spelare. Mattias Tedenby är nu en av dem som blivit straffade och kommer missa de avslutande matcherna.

Det är inte första gången som HV71 är det fulast spelande laget i ligan. Under de senaste tio säsongerna har de legat i topp vad gäller utvisningar, även om det i år inte inneburit tvåminutersbestraffningar. För att årets HV71 ska undvika att spela bryskare än det lag som medverkade förra säsongen bör de inte dra på sig mer än 29 utvisningsminuter till. Som läget ser ut i den egentliga tabellen bör de klara detta.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen