Bra att veta

Han är Goda Kocken

Han är Goda Kocken

Marcus Andersson från Linköping vann premiären av Goda Kocken som avgjordes i dag 8 mars.
 - Jag tycker om att tävla. Det är utvecklande att utmana sig själv. Och vinna är förstås roligt, speciellt när yrkesmänniskor bedömer, kommenterade Marcus Andersson.

Tävlingen avgjordes under mässan Goda Smaker som arrangeras av Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten på Elmia i Jönköping. 
Tre framstående kockar skulle under 90 minuter laga en trerättersmeny, med vegetarisk huvudrätt.
 - Vi ser en tydlig trend med mindre kött och mer grönt på tallrikarna, förklarar Lars-Göran Hall, marknadschef på Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten.

I den hårda konkurrensen blev det till slut Marcus Andersson som stod som vinnare.
 - Med elegans och stor smaksäkerhet och en genuint duktig matlagare satte Marcus högsta poäng på alla rätter, sa Alexandra Zazzi som var domare.

Mässan Goda Smaker var i år rekordstor, både publikmässigt och på utställarsidan. Över 130 utställare fanns på plats och av dessa var 17 procent närproducenter.
 - Vi var tidiga med att leverera närproducerade råvaror till våra kunder och vi ser en stadigt ökande efterfrågan på detta. Det är en utveckling som går hand i hand med ett mer hållbart företagande, något som blir allt viktigare i framtiden, säger Lars-Göran Hall.

Resultat Goda Kocken
1. Marcus Andersson, Linköping
2. Björn Hedman, Löttorp
3. Jens Markulf, Jönköping

Vinnarmenyn bestod av:
• Förrätt: Råbiff med sojamajonnäs med picklad lök, friterad palsternacka och rostade sesamfrön.
• Huvudrätt: Ört- och lökstoppad Amandinepotatis med apelsinbakad selleri, hällstekta morötter och friterat örtsmör.
• Dessert: Citron- och färskostmousse med rostad vit choklad och ingefärsglaserade äpplen.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen