Sport Fotboll Jönköping

Lagrell: "Hur har han tänkt?"

Lagrell: "Hur har han tänkt?"

Under måndagen nominerades Hallbyiten, Pernilla Ljungbergh och Hallpressens vd, Mats Tidstrand som nya ledamöter till J-Södras styrelse. Flera har reagerat över nomineringen, med tanke på att Tidstrand basar över flera tidningar och därmed blir det lurigt när tidningarna hans ska skriva om J-Södra.

Lars-Åke Lagrell var snabb att kommentera nyheten kring Tidstrands nominering till Södras styrelse. På Jminis Facebooksida kommenterade han det på följande vis: "Pernilla är ett mycket bra förslag. Den enda fråga man sedan kan ha är hur hallpressen ska hantera jönköpings södra. kan man lita på objektiviteten hos tidningen? detta är dock knappast j-södras problem, utan jönköpings-postens."

När Jmini kontaktar Lagrell för ytterligare kommenterar undrar han hur Hallpressen och Tidstrand tänker. 
- När jag såg det här så tänkte jag direkt "hur har han tänkt?". För vad som än kommer upp i Jönköpings-Posten, kommer man nu koppla det till det här valet av styrelsemedlem, om det nu blir så att tar plats, säger Lagrell till Jmini. 

LÄS MER: Hallbyprofil tar plats i J-Södras styrelse

Lagrell poängterar att det absolut inte är J-Södras problem, utan Hallpressens.
- Det är problematiskt när folk i ledande ställning binder upp sig i olika större organisationen. Det innebär att ingen på hans redaktioner kan ha en objektiv bevakning. 

- Det gäller att vara mycket restriktiv och tänka noga på om det finns några intressekonflikter här. När det finns intressekonflikter, ska man välja att avstå. 

Varför anser J-Södra Tidstrand vara lämplig, tro?
- Det vet jag inte. Men det är klart, är du vd för en koncern, så har du väl gjort en del jobb innan som visar på att du är kompetent som vd. Men jag känner inte honom eller vet ingenting om honom. 

Lagrell försöker tänka sig in i rollen som sportreporter på Hallpressägda tidningar och om han vore anställd hade han inte kunnat skriva om Södra.
- Jag kan ju inte skriva om Södra, jag kan inte göra den granskning som mina läsare förutsätter att jag ska göra, det är inte trovärdigt. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen