Sport Hockey Jönköping

KRÖNIKA: ''HV71 har skaffat sig en makalöst stor matchboll''

KRÖNIKA: ''HV71 har skaffat sig en makalöst stor matchboll''

HV71 är en vinst ifrån en kvartsfinal i SM-slutspelet i hockey efter 2-3 borta mot Örebro på torsdagen. Vändningen visar bra karaktär. Men det finns fortfarande lite smolk i glädjebägaren, menar Jminis reporter Adam Jönsson.

Det var bara ett lag på isen under de inledande minuterna mellan Örebro och HV71 på torsdagen.

Hemmalaget kom ut i en rasande fart. HV såg tunga ut och verkade fortfarande ha urladdningen mot Skellefteå i benen.

Kanske var det därför inte så konstigt att Marko Anttila satte 1-0 innan ens åtta minuter hade spelats.

Målet visade också det som genomgående varit ett problem för HV – slarvet i egen zon. Örebro-forwarden verkade helt ha glömts bort av HV-försvaret. I en åttondelsfinal – eller i någon match för den delen – går det inte att släppa en motståndare helt fri framför mål.

Historien upprepade sig direkt i mittenperioden. Den här gången var det Joel Mustonen som helt fri kunde stå och vänta på pucken mitt i HV-zonen. Därefter var det bara att sikta, skjuta och jubla.

Men det tvivelaktiga försvarsspelet till trots fanns det en del positiva HV-bitar. Laget lyckades stoppa blödningen. Att bara ligga under med två puckar efter halva matchen gjorde att det fortfarande fanns hopp.

Samma hopp blev genast betydligt större när Chris Campoli satte 2-1 i powerplay efter drygt 11 minuter.

HV har ett bra powerplay. Det måste fortsätta fungera för att laget ska ha en rimlig chans att avancera i slutspelet.

LÄS MER: HV71 ett steg närmare kvartsfinal efter supervändning mot Örebro

LÄS MER: Experten inför hockeyfesten: "Pressen är på Örebro"

Och det HV som kom ut till den tredje perioden är just det HV som alla fans vill se. Det var fart under skridskorna och en karaktär som imponerande.

Att vända ett 2-0-underläge till seger 2-3 mot ett Örebro som vunnit båda sina hemmamatcher mot HV71 den här säsongen är starkt. Samtidigt går det inte att slå ifrån sig känslan att hemmalaget kanske borde ha avgjort matchen redan i den första eller andra perioden.

Nu vänder åttondelsfinalen till Jönköping. I Kinnarps Arena är det klar fördel HV71. När 7000 fans ställer sig upp och hejar fram sitt lag kommer det bli tufft för Örebro att freda sig.

HV71 har skaffat sig en makalöst stor matchboll.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen