Blåljus Jönköping

Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas

Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossasInbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 2Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 3Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 4
Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 6Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 7Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 8Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 9
Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 11Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 12Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 13Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 14
Inbrottsvåg i city- hörde rutor krossas bild nr 16

Ett vittne hörde under den tidiga fredagsmorgonen rutor krossas på Barnarpsgatan i Jönköping och kontaktar polisen. 

Det var en boende på Barnarpsgatan som vid fyratiden under morgonen hört två rutor krossas. När vittnet såg ut genom fönstret upptäcks det att en ruta till den närliggande sushirestaurangen hade krossats. En polispatrull skickades då till platsen. 

Kastat brunnslock
I nära anslutning till restaurangen finns en frisersalong som även den hade varit utsatt för inbrott. Gärningspersonen hade krossat rutorna genom att kasta brunnslock genom dem och på så vis kunnat ta sig in. 

Man i 50-årsåldern
Polisen rapporterar att man fann en man 50-årsåldern i nära anslutning till lokalerna. Denna man greps och är misstänkt för stöld genom inbrott i frisersalongen och skadegörelse mot sushibaren. Det går inte att bekräfta att mannen tagit sig in där, därav rubriceringen skadegörelse. 

Förhör under fredagen
Mannen, som hör hemma i Karlskrona kommun, fördes till polisstationen i Jönköping och man kommer att förhöra honom under fredagsmorgonen. 

Ytterligare inbrott
En skönhetssalong blev vid tretiden under fredagsmorgonen utsatt för en stöld genom inbrott. Salongen är belägen på Hoppets Torg och polisen kallas dit genom att inbrottslarmet gick igång.  

Även vid detta inbrott har ett brunnslock kastats genom ett fönster för att gärningspersonen sedan ska kunna ta sig in i lokalen. Det är oklart vad som har stulits. 

Polisen utreder under fredagen om det finns något samband mellan ovan nämnda händelser. 

LÄS MER: Förföljdes och jagades av skrikande man på Barnarpsgatan

LÄS MER: Provade tre plagg i hytten- kom bara ut med två

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen