Sport Hockey Jönköping

KRÖNIKA: Segern visade Jönköpings starka hockeytradition

KRÖNIKA: Segern visade Jönköpings starka hockeytradition

Vägen till SM-guld är lång. Men efter 7–1 hemma mot Örebro på lördagen bevisade HV71 att laget inte ska underskattas, menar Jminis reporter Adam Jönsson som såg matchen på plats i Kinnarps Arena. 

Vad säger ni HV-fans, det här med slutspel är ganska kul, eller hur?

HV71 hade allt i egna händer inför lördagens hemmamatch mot Örebro. Och som laget tog tillvara på chansen som skapats efter 2-3-segern i torsdags.

Det kändes som HV:s match redan från nedsläpp. Hemmalaget var aggressivt och gick in stenhårt i varje närkamp. Backspelet, som tidigare varit tveksamt, såg ut att ha tightat till sig rejält. HV släppte in till särskilt mycket bakåt. Knappt någonting för att vara helt ärlig.

När Oscar Sundh sedan satte 1-0 efter drygt halva första perioden var det proppen ur för hemmalaget. De nästan 7000 åskådarna i Kinnarps Arena fick se HV spela ut hela sitt register. 

Efter Martin Thörnbergs 2–0 kom 3–0 och 4–0 av bara farten. Därefter var matchen död. Färdig. Avklarad.

Men HV slog inte av på takten. Snarare tvärtom.

Laget fortsatte pressa på genom den andra perioden och bars fram av det utomordentliga stödet från fansen på läktarna.

Kvällens insats visade att slutspelet skiljer sig kraftigt från grundserien. Men lördagens drabbning pekade på den starka hockeytradition som finns i Jönköping. Det går helt enkelt inte att räkna bort det här laget.

LÄS MER: HV71 till kvartsfinal – utklassade Örebro

Nu väntar Skellefteå eller Frölunda i kvartsfinal. Det hade varit lätt att slå lite extra på den stora trumman efter kvällens utskåpning. Men det kommer bli väldigt mycket svårare att ta sig vidare mot något av dessa lag jämfört med Örebro.

LÄS MER: Jminis expert: Han avgör för HV71

LÄS MER: Spelarnas hyllning – HV-fansen bland de bästa i SHL

Samtidigt går HV in i en kvartsfinal som rejäla underdogs. Pressen ligger på motståndarna, oavsett vem det blir. Det kan passa HV71.

Lördagens utklassning visade också att det inte finns några enkla segrar i Kinnarps Arena. HV kommer spela minst två hemmamatcher innan kvartsfinalen är färdig. Det kan mycket väl bli en tredje.

Den fortsatt avlägsna drömmen om SM-guld lever. Och visst har det skett större mirakel än att tabellnian går hela vägen och får lyfta den skinande pokalen när säsongen är slut.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen