Blåljus Bymarken

Stal 13-årings födelsedagspengar- får nu fängelse

Stal 13-årings födelsedagspengar- får nu fängelse

Den 13-åriga pojken hade nyligen fyllt år. På hans skrivbord låg det pengar som han hade fått i present. Men en kväll när pojken låg och sov, tog sig någon in och roffade åt sig killens födelsedagspengar och stack. Hans mamma kontaktade polisen och de kunde senare gripa en yngre man för brottet och nu döms tjuven till fängelse i tio månader. 

Pojken vaknade till av att det small från fönstret och han såg en hand som sträckte sig in genom fönstret. När han tittade ut kunde han se en yngre man springa iväg från hans huset.

LÄS MER: Familjen vaknade av inbrottstjuven

Den 13-åriga killen upptäckte också att födelsedagspengarna hans var stulna. Tjuven hade nämligen tagit sig in genom pojkens fönster och tillgripit de kontanter som han hade liggandes på skrivbordet. Nu var de 1 700 kronor som han fått i present när han fyllde år dagarna tidigare, stulna.

Pojken blev rädd och sprang till sin mamma som i sin tur kontaktade polisen.
Polisen tog upp spåret och kunde senare gripa den unge mannen som är född -91.

Den unge mannen har i förhör berättat att han var påverkad av amfetamin den aktuella natten och hade missat sista bussen hem från Jönköping.

Han har berättat att han gick in på gården till huset där den 13-åriga killen bodde för att slå en drill. När han lättade på trycket såg han att det låg pengar på ett bord när han tittade in genom ett fönster. Han beslöt sig då för att bända upp fönstret med en skruvmejsel som han hade med sig. När han sedan försvann från platsen på cykeln fick han se att det fanns någon i rummet. 

Dagen före stölden av pengarna, dömdes den unge mannen till att avtjäna ett två månader långt fängelsestraff för liknande brott. Och nu döms han på nytt till tio månaders fängelse för grov stöld. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen