Länet Polis Hok

Efter branden- nu rivs Pingstkyrkan

Efter branden- nu rivs Pingstkyrkan

Det var i november i fjol som Pingstkyrkan i Hok började brinna och tog sådan pass stor skada att det inte sedan dess har gått att använda kyrkan. Därför är det nu bestämt att kyrkan kommer att rivas för att ge plats för att bygga upp en ny. 

Det var söndagen den 1 november efter gudstjänsten som Pingstkyrkan i Hok fattade eld. Ingen kom till skada, men kyrkan blev svårt bränd och har inte kunnat användas sedan dess. 

LÄS MER: Pingstkyrka brann ned

Det har under en längre tid varit osäkert om kyrkan skulle byggas upp på nytt igen, men nu har församlingen beslutat att de ska bygga upp kyrkan på nytt.
– Vi håller på och tittar på hur kyrkan ska bli när vi bygger upp den, berättar församlingens ordförande Tony Allansson.

LÄS MER: Teknisk undersökning inleds

Efter branden har pingstförsamlingen lånat en lokal av Alliansförsamlingen i Hok. Redan innan branden samarbetade församlingarna, bland annat firar de gudstjänst tillsammans en gång i månaden.

LÄS MER: Ingen brandvarnare fanns i kyrkan

Pingstförsamlingen tänker i framtiden när kyrkan har byggts upp igen, att kyrkan ska kunna hyras ut och användas av fler Hokbor. 
– Det skulle vara bra för Hok för det finns inte så många samlingslokaler här, säger Tony Allansson.

LÄS MER: Inget brott bakom branden- men brandorsak ännu oklar

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen