Sport Innebandy

JIK vann och SSL-hoppet lever vidare

JIK vann och SSL-hoppet lever vidareJIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 2JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 3JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 4
JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 6JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 7JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 8JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 9
JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 11JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 12JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 13JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 14
JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 16JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 17JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 18JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 19
JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 21JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 22JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 23JIK vann och SSL-hoppet lever vidare bild nr 24

JIK studsade tillbaka ordentligt efter förra veckans storförlust mot Lindås. Nu är det kvitterat i matcher och det blir en tredje och avgörande match redan i morgon. 

– Det bara att ladda om. Inga konstigheter utan full fart framåt, säger en nöjd Gustav Jansson efter matchen.
Det verkar som förra veckans kross inte hade satt sig alls i huvudet på JIK-spelarna. Det är JIK som tog initiativet direkt i matchen.
JIK målar först genom Martin Glimberg när man hade bra press på Lindås.
Men så åker Josef Sankell ut för en otillåten trängning efter halva första perioden och det var något som Lindås utnyttjade.
1-1 gjordes av Charlie Sanderson på en snygg diagonalpassning av Axel Persson.
Spelmässigt är det jämnt med ett litet övertag JIK. Lindås var hyperfarliga i sina spelvändningar men JIK fortsatte att tugga på och Jacob Larsson kunde sätta dit 2-1 efter 13.02.
Gustav Jansson i målet storspelade och var en stark bidragande orsak att JIK får spela en tredje och avgörande match.
– Jag fick ta lite bollar i dag. Det kändes bra. Det kanske inte var en jätterolig match att titta på men för vår del var den en bra match. Vi följde vår spelplan till punkt och pricka, säger Jansson.

Stortorsk förra matchen med 15-3. Hur gick tankarna innan matchen i dag?
– Det satte sig inte alls. Vi gick bara in med den inställningen att vi skulle vända det här efter plattfallet förra veckan. Allt kunde bara bli bättre och det var så skönt att vi kunde vända det här och vinna matchen.
Andra perioden var lika jämn som första men JIK vann även den perioden med 2-1 och in till tredje alltså tvåmålsledning 4-2.
JIK:s mål gjordes av Hannes Blomkvist och Josef Sankell, den sistnämnde gjorde mål i numerärt underläge.
I tredje perioden dröjde det ända till 11.40 innan nästa mål kom och det var Lindås som rullade upp JIK-försvaret ordentligt när man anföll på en spelvändning. Sist på bollen, Daniel Lindell.
Här trodde man att Lindås skulle rycka fram med allt de hade men matchbilden var ungefär som den varit tidigare i matchen. Jämnt.
JIK spelade disciplinerat, gjorde få misstag och var kyliga i sina avslut.
– Det låter lite kliché men vi hade bestämt oss för att släppa in färre mål för vi vet att vi inte gör många mål mot dem. Vi var konsekventa i vårt spel, tappade inte boll och alla kliver fram i dag och tar ansvaret, säger JIK:s tränare Niklas Pålsson.
JIK:s lagkapten satte dit 5-3 med sex minuter kvar av matchen. Lindås försökte och försökte och fick ett bra läge när man fick en utvisning med sig 16.34. Dock lyckades man inte att reducera. Otto Weidman kunde med 14 sekunder kvar av matchen sätta bollen i öppet mål till 6-3.
Vinner JIK den tredje och avgörande matchen i morgon så möter man Höllviken i bäst av tre.
– Det var kul att vi kunde vända det här och vinna idag men i morgon är den viktigaste matchen, avslutar Gustav Jansson.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen