Affärer

Mässan där du kan njuta av världens bästa ljud

Mässan där du kan njuta av världens bästa ljud

I april anordnas hifi-mässan Sweetspot för sjätte gången i Jönköping. Evenemanget har växt för varje år sedan starten. Målet är att locka så många musikälskare möjligt.

Helgen 23–24 april anordnas Sweetspot i Jönköping för sjätte gången. Det är en hifi- och musikmässa som visar upp det senaste inom ljudutrustning.

Arrangemanget har växt för varje år och hoppas den här gången locka över 1 000 personer enligt mässgeneralen Björn Hestner. Han säger att Sweetspot vänder sig till alla musikälskare som är intresserade av bra ljud, oavsett vilken nivå på produkterna de är intresserade av.

– En del är beredda att bränna några tusenlappar. Andra kan lägga ut en halv miljon, säger han.

Sweetspot syftar på den optimala positionen för en ljudupplevelse. I exempelvis en biosalong brukar ljudentusiasterna säga att den bästa positionen är någonstans i mitten. Ett av inslagen på årets mässa är en ljudtävling, där den bästa ljudutrustningen utses. Det kommer också arrangeras en skivtävling. Där är det emellertid inte den senaste tekniken som dominerar.

– Det som är så coolt är att vinylen är så hajpad. Så jag räknar med att de flesta kör skivspelare, säger Hestner.

Att det arrangeras event som Sweetspot tycker Hestner gynnar hela Jönköpingsregionen.

– Det är intressant för hela kommunen. Folk kommer ner och spenderar hela helgen i Jönköping. Det är också glädjande att det är alltmer yngre som kommer.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen