Sport Hockey Jönköping

ANALYS: Fyra raka förluster men ingen katastrof

ANALYS: Fyra raka förluster men ingen katastrof

Fyra raka förluster och HV71 säsong är nu över. Men laget kan trots det vara relativt nöjda med sin insats, menar Jminis reporter Adam Jönsson. 

HV hade egentligen ingenting att förlora. Med ett 0–3-underläge fanns det bara ett alternativ: gå bara ut och kör järnet.

Precis som vanligt i Kinnarps Arena tog HV tidigt kommandot i matchen. Hemmalaget, stärkta av det högljudda publiktrycket, ägde mycket puck och skapade de första målchanserna.

Men Skellefteå tuggade sig in i matchen – precis som vi vant oss vid. Gästerna skulle också lyckas ta ledningen genom att påpassligt ta till vara på ett HV-misstag. Under hela kvartsfinalserien har det pratats om att HV inte får göra några misstag defensivt mot ett så pass bra lag som Skellefteå. I kväll gjorde laget ett. Det räckte för att skjuta HV:s säsong i sank.

Efter 0–1 lade det sig ett lugn över gästerna. De tog tag i pucken och dominerade resten av perioden. HV sköt endast två skott i den första perioden.

Men i den andra kom laget ut som ett betydligt hetare gäng. Hemmalaget satte hög press på Skellefteås backar och kunde skapa ett flertal högkvalitativa chanser. Men får det inte ske några misstag bakåt har ett lag i HV:s position inte heller råd med missar framåt. Något av lagets bra lägen måste sitta mellan stolparna – så är det bara.

HV gjorde tre bra matcher mot guldfavoriten. Trots det blev det respass redan efter fyra matcher. Det beror i grund och botten inte på att HV är ett dåligt hockeylag. Skellefteå är bättre. Så enkelt är det. Spelmässigt var det en relativt jämn serie. Men västerbottningarna har det där lilla extra som HV saknar. De är snäppet snabbare, tuffare, kyligare och bättre. 

LÄS MER: HV71 nollade av Skellefteå– säsongen över

LÄS MER: Lindbom om målvaktsstjärnan: ''Ser ganska mänsklig ut''

I den tredje perioden går laget dessutom ut och i praktiken stänger ned HV helt. Att inte göra mål i en match som måste vinnas är förstås under all kritik. 

Ingen trodde på HV71 som segrare i den här matchserien. De fick visserligen rätt. Men det blev inte en total utskåpning trots 0–4 i matcher. Det kan HV ta med sig. Överlag kan laget vara tillfreds över sin insats i årets slutspel.

För vem kommer egentligen lyckas rubba Skellefteå?

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen