Sport Hockey Jönköping

Chris Campoli: ''Det är pinsamt''

Chris Campoli: ''Det är pinsamt''

HV71 blev på tisdagen utslaget ur SHL-slutspelet efter 0–1 mot Skellefteå. Efter matchen passade backstjärnan Chris Campoli på att såga disciplinnämnden.
   – Du kan ha sex apor i nämnden som kan fatta mer konsekventa beslut, säger Campoli.

HV71:s säsong tog på tisdagskvällen slut efter en 0–1-förlust mot Skellefteå, vilken innebar sammanlagt 0–4 i matcher. Det var en besviken Chris Campoli som mötte pressen i omklädningsrummet efter matchen.

– De (Skellefteå) hittar ett sätt att göra lägliga mål. De har två övertidsvinster plus segern i kväll. Vi skapade inte tillräckligt mycket offensivt, säger Campoli.

– Vi släppte in färre än två mål, vilket var vårt mål. Vi kände att vi hade en bra chans men vi kunde inte sätta dit den.

Tisdagens förlust markerar slutet på en turbulent HV-säsong där Campoli själv varit högst inblandad.

Backstjärnan har varit avstängd två gånger och missat 15 matcher. Kanadensaren är inte nöjd med somliga av de beslut som disciplinnämnden tagit under säsongen.

Han nämner specifikt situationer under slutspelet som inte resulterat i avstängningar trots att det, enligt Campoli, varit frågan om tacklingar mot huvudet. Samtidigt har mindre allvarliga händelser bestraffats hårt under grundserien, säger HV-backen.

LÄS MER: Thörnberg om måltorkan: ''För dåligt''

LÄS MER: ANALYS: Fyra raka förluster men ingen katastrof

– Du kan ha sex apor i nämnden som kan fatta mer konsekventa beslut. Det är ett skämt. Det är pinsamt, ärligt talat, säger Campoli.

– Om de vill ha en respekterad liga här – vilket den är – så kan de inte fortsätta att sköta den så här. Du kan lika gärna singla slant för att se vem som får [vilket straff]. Det är ofattbart.

LÄS MER: HV71 nollade av Skellefteå – säsongen över

HV-backen tillägger att han tycker domarna på isen gör ett bra jobb och att vissa situationer är utom deras kontroll.

Campoli själv sitter på ett utgående kontrakt. Framtiden är oviss. Men trots kritiken mot disciplinnämnden kan backstjärnan tänka sig stanna i Jönköping.

– Jag trivs jättebra här. Ja, jag skulle gärna komma tillbaka [till nästa säsong], säger Campoli.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen