Blåljus Jönköping

Polisen är förberedd för invasion

Polisen är förberedd för invasion

Polisen räknar med att en hel del motorintresserade tar sig till Jönköping för att fira vad som har blivit en egen påsktradition. Med så mycket besö- kare kommer det att påverka staden och polisens uppgift blir att arbeta för en trygg och säker helg.

- Alla i Jönköping kommer att märka en stor polisiär närvaro under påsken. Med så mycket besökare och så stor påfrestning på trafiken behöver vi jobba aktivt med att förebygga både olyckor och brott, säger Lennart Leijon som är kommenderingschef för polisens insats i ett pressmeddelande.

Motormässa besöks av 100 000 personer

På Elmia arrangeras mässan Bilsport Performance & Custom Motor Show som innebär att väldigt många motorintresserade söker sig till Jönköping. Alla som kommer hit går inte på mässan utan för många är det en helg då de kan träffa andra med samma intresse. Upp mot 100 000 personer besöker staden vilket kommer att påverka på olika sätt.

- Vi kommer att ägna mycket tid åt trafikdirigering och till att underlätta trafikflödet. Med det kommer vara svårt att ta sig fram så har du möjlighet att lämna bilen hemma och istället cykla, gå eller resa kollektivt kan det vara ett tips inför helgen, säger Lennart Leijon.

Köer på tillfartsvägar

Det kommer att bli svårare att ta sig fram i Jönköping under påskhelgen. Framförallt på långfredagen och påskaftons dag då de större tillfartsvägarna som E4 och riksvägarna 40, 26 och 47 kommer att påverkas. Dessutom rör sig många fordon runt platser som A6 parkeringsplats och runt Elmias mässområde.

- Det är alltid så att en stor mängd trafikanter ökar risken för olyckor men mycket går att undvika om du är medveten om situationen. Håll hastigheten och tänk på avståndet till bilen framför så blir påskfirandet mycket trevligare för alla parter, säger Lennart Leijon.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen