Lag och Rätt

Se polisens bilder från tillslaget i knarkfabriken

Se polisens bilder från tillslaget i knarkfabrikenSe polisens bilder från tillslaget i knarkfabriken bild nr 2Se polisens bilder från tillslaget i knarkfabriken bild nr 3Se polisens bilder från tillslaget i knarkfabriken bild nr 4
Se polisens bilder från tillslaget i knarkfabriken bild nr 6Se polisens bilder från tillslaget i knarkfabriken bild nr 7Se polisens bilder från tillslaget i knarkfabriken bild nr 8

Fakta

Under måndagen åtalades de sju män som tros ligga bakom den stora knarkfabriken utanför Karlsborg. Fyra av männen är hemmahörande i Eksjö, två i Jönköping och en i Stockholmstrakten. Jmini släpper nu flera av de bilder som polisen tog under spaningen och efter gripandet. 

Under våren 2007 köpte en av männen, en Jönköpingsbo en industrifastighet i Karlsborg. Därefter började han tillsammans med de andra personerna att odla cannabis. Något de gjorde fram tills i början av november 2015, då de åkte fast.
Sammantaget ska de ha odlat minst 250 kilo cannabis, men det kan röra sig om det dubbla.

Underrättelsetjänsten i samarbete
I polisens förundersökningsrapport finns bilder och spanings-PM från platsen redan från maj förra året och det var underrättelsetjänst i Jönköping som först fick reda på att knarkfabriken existerade och i sin tur kontaktade de Skaraborgspolisen och drog igång spaningsinsatsen tillsammans.
– Vi började redan under sommaren där vår personal från Jönköping och Skaraborg tittat på objektet. Vi har sysslat med underrättelseinhämtning och vi har använt en del tekniska spaningsmetoder för att komma ett steg närmare, säger Rapp till P4 Skaraborg.

Slog till mot anläggningen
Så var det dags för ingripande. Kvällen den 2 november förra året var 16 poliser på plats runt om lokalerna och de smög sig in bakvägen genom terrängen och klippte sig genom Gunnebostängslet. Sedan gjordes en "offensiv ingång" i lokalerna och tre av de misstänkta greps.
– Vi kom till en punkt där vi såg att vi hade tillräckligt mycket bevis. Vi var säkra på att det var en större odling där och vi hade ett flertal av de misstänkta inne på anläggningen, säger Rapp.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen