Nöje Jönköping

I helgen kan du dansa hela natten lång

I helgen kan du dansa hela natten lång

I vanliga fall stänger krogarna i Jönköping vid 02, men i helgen är det extra nattöppet på många av Jönköpings uteställen. Då kan du dansa tills natten blir morgon då flera korgar inte stänger innan klockan slår 04. 

Under högtidsdagar som nyårsafton och påskafton kan krogar få beviljat av kommunen att ha öppet en extra timme in på natten, alltså till klockan 03. Vad händer då ett år som detta då det blir sommartid natten mellan påskafton och påskdagen?

Påskaftonen i år kan bli intensiv, den sammanfaller med lönehelg, bilmässan på Elmia och att krogen håller öppet extra länge. Dessutom sammanfaller påskafton med omställningen till sommartid i år, alltså ställer man fram klockan en timme under natten mot påskdagen. 

Vad gäller?
Problemet blir att denna extra tillståndstimme krockar med tiden att ställa fram klockan. Vad ska man då göra? Stänga redan klockan 02 då klockan flyttas fram till 03 eller ha öppet en extra timme vilket i praktiken innebär till klockan 04. 
– Vi har bestämt att de som beviljats en extra timme får ha öppet till 04.00, säger tillståndsenhetens chef Lars Bergstrand, till Jönköpings-Posten

Unikt för Jönköping
I Jönköping är det unikt att ha öppet till 04. Kommunen har förtydligat sommartidsreglerna. Det dröjer tio år tills nästa gång tidsomställningen sammanfaller med påskafton. 

Fakta

De lokaler som ansökt om att få ha öppet denna extra timme är:

  • Harrys
  • Solsidan Velvet Lounge
  • Glädje
  • Bongo/APT
  • O´Learys. 

Källa: Jönköpings-Posten

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen