Sport Fotboll Jönköping

Gojani: ''Kan kontrollera alla spelsätt''

Gojani: ''Kan kontrollera alla spelsätt''

Jönköpings Södra har gått från topplag i Superettan till att förmodas hamna i allsvenskans bottenstrid. Men laget kommer inte ändra sitt sätt att spela.
   – Vi kan kontrollera alla spelsätt, säger Robert Gojani.

På lördag sparkar Jönköpings Södra i gång sin första allsvenska säsong sedan 1969. Kalmar FF står för motståndet borta på Guldfågeln Arena. Och den allsvenska nykomlingen har börjat uppladdningen.

– Stämningen är jättebra. Den är alltid bra. Man märker att killarna vill komma i gång. Träningarna börjar bli lite mer tävlingsinriktade, säger J-Södra-mittfältaren Robert Gojani till Jmini.

– Det är ju Allsvenskan man vill spela i här i Sverige. Det är det man kämpat för. Det kommer bli jättekul. Jag vet att alla spelare i laget känner samma.

För J-Södras del har klubben på bara ett par månader gått från ett topplag i Superettan som förväntas föra matcherna till en förmodad aktör i den allsvenska bottenstriden.

Men trots de ändrade förväntningarna kommer laget inte börja spela fotboll på ett annorlunda sätt.

– Nej, spelsättet ändras inte jättemycket. Det är mer småjusteringar vi gör. Vi kan kontrollera alla spelsätt – både att hålla i bollen och gå på kontring. Vi ändrar spelsätt beroende på laget vi möter, säger Gojani.

LÄS MER: J-Södras smäll – bara veckor innan premiären

LÄS MER: Rönneklev: ''Matchen man gått och väntat på''

I helgen avslutade J-Södra sin försäsong med ett mållöst genrep mot Åtvidaberg på Visingsö.

Laget svarade för åtta mål på nio försäsongsmatcher (inklusive tre Svenska cupen-matcher). Totalt blev det en seger, sex oavgjorda och två förluster för den allsvenska nykomlingen.

LÄS MER: Mållöst J-Södra i allsvenska genrepet

Men Gojani är, trots de något svajiga resultaten, inte nervös inför säsongsstarten.

– Det har varit mycket nya ansikten på träningarna och alla ska komma i gång. Det började inte dåligt men lite knackigt kanske. Men vi är inte oroliga för att vi inte ska hitta vårt eget spel, säger Gojani.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen