Event Huskvarna

Unika konstgalleriet – med bara en tavla

Unika konstgalleriet – med bara en tavlaUnika konstgalleriet – med bara en tavla bild nr 2Unika konstgalleriet – med bara en tavla bild nr 3Unika konstgalleriet – med bara en tavla bild nr 4

På lördag lanseras konstgalleriet One Window Gallery i Huskvarna. Idén är att bara ställa ut en tavla i taget. Enligt initiativtagaren Lennarrrt Olausson är syftet att sprida konst med lokal koppling.

En konstutställning med bara en tavla – det är idén bakom One Window Gallery, som lanseras i Huskvarna den här veckan. Projektets initiativtagare Lennarrrt Olausson har burit på idén i många år, men det var först nu han fick möjlighet att realisera den.

– Jag har haft idén sedan mitten av 1990-talet, då jag såg en artikel om en liknande grej i Malmö, säger han.

Möjligheten att starta projektet fick Olausson då den nystartade frisersalongen Löfgrens Salong i Huskvarna gick med på ett samarbete.

– Syftet är att sprida konst och att uppmärksamma okända konstnärer som gör lokala motiv, säger han.

Den första tavlan som ställs ut är daterad till 1924 och har ett motiv från Rosenlund. Den som vill titta på tavlan behöver inte ens gå in i lokalen, utan kan se den från gatan utanför.

– Du kan se den även från busshållplatsen, säger Olausson.

En ny tavla kommer hängas upp den första lördagen i varje månad. Olausson har inga planer på att utöka med fler tavlor åt gången.

– Det är det som är grejen, att det är en tavla. Det ska vara så man kan koncentrera sig på den, säger han.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen