Sport Fotboll Jönköping

Nyförvärvets hyllning: ''En förening med många ambitioner''

Nyförvärvets hyllning: ''En förening med många ambitioner''Nyförvärvets hyllning: ''En förening med många ambitioner'' bild nr 2Nyförvärvets hyllning: ''En förening med många ambitioner'' bild nr 3

Dagen innan den allsvenska premiären presenterade Jönköpings Södra ett nyförvärv. Spanjoren Alex Portillo har skrivit på för ett år. 
   – Det är en förening med många ambitioner, säger Portillo.

Det har ryktats en tid men nu är det klart: Alex Portillo, 23, är klar för Jönköpings Södra. 

Den spanske försvararen presenterades på en presskonferens under fredagen.

– Vi hade bra koll på honom sedan tidigare. Och den bilden vi hade bekräftades under träning och under de matcher han varit med, säger J-Södras assisterande tränare Christer Persson.

Försvararen har tillbringat de senaste veckorna i Jönköping och säger att staden och klubben har bra förutsättningar för att få honom att utvecklas som spelare. 

– Han tycker det är en förening med ambition. Det gillade han jättemycket, säger J-Södras assisterande tränare Miguel Angel Beas Martinez, som översatte Portillos svar från spanska till svenska.

Persson beskriver Portillo som en vänsterfotad försvarare som kan spela både som ytterback och mittback med en gedigen fotbollsutbildning i bagaget. 

LÄS MER: Fendrich: ''Vet ju hur bra Rasmus Elm kan vara''

LÄS MER: Gojani: ''Kan kontrollera alla spelsätt''

LÄS MER: Rönneklev: ''Matchen man gått och väntat på''

Kontraktet sträcker sig över 2016. Portillo är spelklar redan till morgondagens premiär mot Kalmar.

Portillo kommer närmast från spel i Marbella CF.

– Han kommer in och spetsar till konkurrensen. Sen får vi se vart vi kommer använda honom. Vi är väldigt nöjda med att Alex valde oss, säger Persson.

Övergången drog ut något på tiden på grund av att det rör sig om en internationell övergång, vilket är mer komplicerat, säger Persson.

I samband med värvningen lånas J-Södras försvarare Max Watson ut till Norrby i division 1.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen