Sport Fotboll Jönköping

ANALYS: En rättvis seger för J-Södra

ANALYS: En rättvis seger för J-SödraANALYS: En rättvis seger för J-Södra bild nr 2ANALYS: En rättvis seger för J-Södra bild nr 3ANALYS: En rättvis seger för J-Södra bild nr 4
ANALYS: En rättvis seger för J-Södra bild nr 6ANALYS: En rättvis seger för J-Södra bild nr 7

KALMAR. Jönköpings Södra fick en drömstart på Allsvenskan efter 0–1 borta mot Kalmar på lördagen. En rättvis seger, menar Jminis reporter Adam Jönsson. 

Så var den allsvenska premiären över. Och vilken eftermiddag det blev för Jönköpings Södra.

Laget, som få tror ska klara sig kvar i Allsvenskan, visade hur en underdog genomför en fotbollsmatch.

Gästerna tog kommandot från avspark och rullade boll mot ett ganska passivt Kalmar. Det var därför inte helt ologiskt att gästerna också tog ledningen efter en knapp kvart.

Robert Gojani hittade Tommy Thelin som i sin tur serverade en framrusande Pawel Cibicki och 0–1 var ett faktum.

Kalmar jobbade sig efter målet in i matchen och tog över något. Men hemmalaget var egentligen aldrig nära. Det här var Jönköpings Södras match.

I en intervju med Jmini tidigare i veckan sade just Robert Gojani att laget kan kontrollera alla spelsätt – det visade den allsvenska nykomlingen också prov på i lördagens premiär.

Fram till 0–1 spelade J-Södra kontrollerat och anfallsinriktat. I, framför allt, den andra halvleken visade gästerna i stället upp en kompakt defensiv. Kalmar kom ingenvart och skapade knappt några målchanser trots sitt stora bollinnehav.

Det är naturligtvis för tidigt att dra alltför stora växlar av J-Södras premiärskräll. Men spelet, disciplinen och moralen spelarna visade upp var imponerande.

Dagens trepoängare var rättvis. Inget snack om saken. 

Just detta kan vissa sig problematiskt för många lag i ligan. Visst, de grönvita kommer kanske inte hota topplag som Malmö FF, AIK och IFK Göteborg i liknande situationer som lördagens.

Men J-Södra visade att laget är tillräckligt bra för att ställa till det för lagen som nykomlingarna gärna har bakom sig när serien summeras efter 30 spelade omgångar.

Det här kommer bli en intressant säsong.

LÄS MER: PREMIÄRLYCKAN: J-Södra nollade Kalmar

LÄS MER: Gojani: ''Kan kontrollera alla spelsätt''

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen