Nöje Jönköping

Mikael Lundberg ny Teateriordförande

Jönköpingsbaserade Teateri – Smålands enda professionella barn- och ungdomsteater – har fått en ny ordförande. Mikael Lundberg tar över efter Erik Lindfelt.

Mikaels Lundberg lämnade tjänsten som marknads- och kommunikationschef för Smålands Musik och Teater den sista mars. Om en månad tillträder han samma tjänst – fast på Jönköping University. Men han behåller alltså en fot i kulturvärlden genom att nu bli ordförande för Teateri.

- Jag ser med spänning och förväntan fram emot detta uppdrag, det blir kul att fortsatt kunna bidra till teatervärlden, säger Mikael.

Frilansjournalisten Erik Lindfelt har varit ordförande i fyra år. Han lämnar nu för att framförallt kunna ägna mer till åt sitt ordförandeskap i föreningen Biosfärområde Östra Vätterbranterna.

Teateri har funnits i snart 20 år och har under åren satt upp ett 40-tal pjäser. I höst har man premiär på två nya – barnpjäsen Diktatorn och föreställningen Ankomsten som handlar om människor på flykt. Dessutom fortsätter man med pjäsen Monstret i väggen, en mysrysare för barn.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen