Sport Fotboll Jönköping

Polisen: ”Det finns en hot- och riskbild"

Polisen: ”Det finns en hot- och riskbild"

När det nu börjar att dra ihop sig till årets första hemmamatch för J-Södra och dessutom i en ny division finns risken att bråk och stök uppstår. 

Christian Wehlin är polisens stabschef kring matchen och förklarar att de genomfört ett underrättelsearbete inför premiären.

– Det finns en hot- och riskbild, men jag anser att vi har bra koll på den, säger han till SVT Nyheter Jönköping

Egen ingång
En ombyggnation har skett på Vallen för att ge gästande supportrar en egen ingång till matchen för att på så sett skilja dem från övriga som ska in på läktarna. Ansvarsarbetet kring säkerheten har delats upp och vem som ansvarar för vad kring matcherna är tydlig. 

Ansvarsfördelning
J-Södra har ansvaret för säkerheten på Stadsparksvallen och i anslutning till den. Polisen i sin tur ansvarar för säkerheten på övriga platser runt om i Jönköping. 

Hålla dem åtskilda 
Det viktigaste i säkerhetsarbetet är att hålla stora supportergrupper åtskilda. 

– Det handlar om att folk på ett så bra och enkelt sätt som möjligt kan ta sig till arenan utan att de stöter på varandra. Stora supportergrupperingar ska inte korsa varandras väg, säger Sebastian Lagrell, evenemangsansvarig och kanslichef på J-Södra till SVT Nyheter Jönköping. 

Huligangrupper
När nu J-Södra står inför möten med storstadsklubbar finns en ökad risk för att huligangrupperingar dyker upp i samband med matcherna. Det har även cirkulerat rykten på internet om att personer i Jönköping vill etablera en huligangrupp. 

– Vi försöker alltid följa vad som händer på läktarna. Om vi ser att det finns tendenser åt fel håll då får vi agera utifrån det, Sebastian Lagrell. 

Matchen spelas mellan J-Södra och Malmö FF onsdag den 6 april klockan 18:30. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen