Sport Fotboll Jönköping

Släkten är värst – Cibicki sänkte Malmö

Släkten är värst – Cibicki sänkte Malmö

Jönköping hade väntat i 47 år. Och ett fullsatt Stadsparksvallen fick också jubla i den allsvenska hemmapremiären. J-Södra besegrade Malmö FF med 3–2 efter två mål av MFF-lånet Pawel Cibicki. 

Det var en härlig stämning på Stadsparksvallen redan långt innan matchen mot Malmö FF hade börjat. Den berömda lappen hade sedan ett bra tagit suttit på luckan.

Jönköpings Södras första hemmamatch i Allsvenskan på 47 år var upplagd för att minnas som en riktig fotbollsfest och så blev det också – signerat Malmöpågen Pawel Cibicki. Lånet från just MFF satte 1–1 efter 26 minuter.

Då hade gästerna redan tagit ledningen efter en nick Rasmus Bengtsson knappt fyra minuter in i matchen.

Samme Cibicki punkterade sedan matchen med sitt 3–1 dryga kvarten in på den andra halvleken. Den 22-årige anfallaren tog till vara på en snabb omställning och chippade snyggt in bollen, vilket fick det fullsatta ''Vallen'' att skrika ut sin glädje.

Forwarden fick också stående ovationer när han byttes ut i den 75:e minuten. 

Cibickis offensiva kollega Daryl Smylie hade då gett hemmalaget ledningen med 2–1 med ett vackert avslut en bit utanför straffområdet i början av den andra halvleken. J-Södra-mittfältaren fick stå och måtta och kunde sedan smeka in bollen i Johan Wilands högra kryss.

Men matchen skulle sluta på en sur not för J-Södras nummer 17. Efter 65 minuter drog han på sig sitt andra gula kort efter en filmning och tvingades lämna planen.

Med en man mer på planen försökte Malmö pressa på för en reducering. Och den kom när norrmannen Jo Inge Berget hittade rätt på en retur efter 78 minuter. 

Men gästerna från Skåne skulle inte lyckas sätta kvitteringen. 

I och med segern står nu J-Södra på full pott efter två spelade matcher. Nästa uppgift blir Örebro SK borta på måndag.

LÄS MER: Polisen: "Det är lugnt och fint"

LÄS MER: Publiken laddar upp utanför Vallen

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen