Sport Fotboll Jönköping

Daryl Smylie: ''Kan inte filma''

Daryl Smylie: ''Kan inte filma''

Jönköping Södras Daryl Smylie var i händelsernas centrum i 3–2-seger mot Malmö FF på onsdagen. Mittfältaren satte ett riktigt klassmål innan han därpå utvisad.

De drygt 6 300 åskådarna på Stadsparksvallen hade knappt hunnit sätta sig efter pausvilan när Jönköpings Södras Daryl Smylie fick på en riktig pangträff.

Mittfältaren fick stå helt ensam ett par meter utanför Malmö FF:s straffområde. Därifrån kunde han vackert skicka upp bollen i krysset och göra 2–1 för sitt J-Södra.

Men glädjen blev kortvarig. Efter 65 minuter fick Daryl Smylie sitt andra gula kort då domaren ansåg att han filmat i MFF:s straffområde och matchen var färdigspelad för mittfältarens del.

– Jag springer fram och hans (Johan Wiland, målvakt MFF) händer är ute. Det var inte medvetet. Jag har aldrig filmat. Jag kan inte filma, säger Smylie efter matchen.

Sitt första gula tog han redan i samband med Malmös ledningsmål i inledningen av den första halvleken. Anledningen: protest mot domaren.

– Han (Anders Ekberg, domare) säger att jag springer fram till honom men jag stod bakom honom och sade att det var knuff i ryggen. Någon blir knuffad tycker jag, säger Smylie.

– Jag skulle bara fråga.

Efter sin utvisning sprang Smylie mellan spelargången och omklädningsrummen för att se vad som hände på planen även om han inte vågade se riktigt hela matchen.

LÄS MER: Cibicki efter uppvisningen: ''Är en ganska bra fotbollsspelare''

LÄS MER: Släkten är värst – Cibicki sänkte Malmö

J-Södra vann till sist med 3–2 efter att MFF:s Jo Inge Berget putsat till siffrorna. Smylie var kanske den Södra-spelare som var mest lättad när slutsignalen ljöd.

– Det stod 3–1 när jag blev utvisad. Då var jag stressad. Nu är man bara avslappnad när man klarade sig, säger Smylie.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen