Bra att veta Jönköping

Dofterna och färgerna som är inne i vår

Dofterna och färgerna som är inne i vårDofterna och färgerna som är inne i vår bild nr 2Dofterna och färgerna som är inne i vår bild nr 3Dofterna och färgerna som är inne i vår bild nr 4

Maria Bjernehag Naser har jobbat inom sminkbranschen i hela 27 år. Hon började jobba med smink först när hon var 17 år och nu jobbar hon tionde året på Kicks i Jönköping City som Storemanager och brinner för att göra kunderna nöjda. Hon ser sig själv som en inspiratör för andra att våga använda starka färger. Hon visade upp lite fina dofter och färger som är perfekt nu till våren. 

Sensuella, fräscha och hypnotiserande dofter är det som är inne nu, berättar Maria. Fokus denna vår är på rosor och rosa, härliga provocerat romantiska dofter och rosa fina läppar. Både killparfymerna och tjejparfymerna har lite rosdoft i sig, en förförisk doft, lägger Maria till.

Dofter
Vårens nyheter innehåller en massa rosor i sina dofter, fräscha och lyxiga med en släng av apelsin och söt vanilj. Maria berättar att parfymerna ska vara sensuella och kraftfulla, man ska få en känsla av romantik och självsäkerhet när man känner doften.

Smink
För en fulländad vårmakeup behövs snygga rosa läppar och en snygg bas. Primer av Kicks som slätar ut hyn, en foundation, concealer, puder och ett ljuvligt doftande fixeringsspray som gör att sminket sitter på plats. Läpparna står i fokus denna vår, färgerna ska vara lyxiga rosfärger och med en massa lyster i.

ColourID mäter hudtonen
Kicks har börjat med ColourID som mäter hudtonen och gör att man får exakt den nyans man ska ha på sin foundation eller puder. Kicks är också duktiga på att välja ut färger för hand, till exempel så använder de sig av ”Silver eller Guld” metoden när en tjej ska välja färger. Genom att veta om en tjej ska ha varma färger eller kalla färger så kan man fråga om de är en silver eller guldtjej, berättar Maria. Då vet man att det är kalla toner som gäller om hon svarar silver, och varma toner om hon svarar guld. Detta för att få snygga ögonskuggor, bronzers och liknande som passar in med personlighet, hårfärg och ögonfärg.

Nagellack
När det kommer till naglarna så är det även rosa som gäller där med. Korallrosa, lila och rosa är de färger som passar bäst till våren (och din vårmakeup), berättar Maria.

Kicks fixar även brud- och festmakeup för dig som ska gifta dig eller gå på balen. Där anpassar de din sminkning efter dina önskemål, personlighet, färg på din klänning och eventuellt även bröllopstema och bukett. För 650kr får du en professionell makeup som varar hela balen eller bröllopet.

Elin Nordh

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen