Sport Jönköping

Över 2 miljoner på spel i stor hästcup

Över 2 miljoner på spel i stor hästcup

Volkswagen Grand Prix tar sig till höstens hästfestival på Elmia, Elmia Scandinavian Horse Show. Sammanlagt står över två miljoner kronor på spel för ryttare och hästägare. 

VW Grand Prix utökar i år sin cup med att förlägga en deltävling i samband med Elmia Scandinavian Horse Show. Över två miljoner kronor står på spel för ryttare och hästägare i årets upplaga av cupen. Man har en ny sponsor i form av Länsförsäkringar, som går in som samarbetspartner. 

– Länsförsäkringar och Agria vill gärna vara med och stötta tävlingar som bjuder på en härlig upplevelse, där alla vi som brinner för hästar kan mötas. Volkswagen Grand Prix har blivit ett begrepp inom svensk hoppsport de senaste åren, säger Ann Sommer, VD för Länsförsäkringar Sak i ett pressmeddelande.

Vill göra något bra för svensk ridsport
Volkswagen Grand Prix arrangeras i år i samarbete med Elittävling AB, ett bolag som ägs av Gregor Tovek, Varberg och Jan-Olof "Jana" Wannius, Falsterbo.

– Vi vill göra något bra för svensk ridsport. Det här betyder mycket för svensk hoppning och hjälper till att utveckla många av våra ryttare och hästar till internationellt konkurrenskraftiga ekipage, säger Gregor Tovek och Jana Wannius i ett meddelande. 

I VW Grand Prix på Elmia står två biljetter till Sweden International Horse Show i Friends Arena den 24-27 november på spel.

LÄS MER: Tävlingsklasser för fyraåringar i Jönköping

LÄS MER: Ansedd hästauktion till Elmia

LÄS MER: ?Tung sponsor knyts till hästevenemang

Fakta

Volkswagen Grand Prix 2016

  • 29-31 juli Varberg Summer Horse Show
  • 28 september-2 oktober Flyinge Indoor
  • 13-16 oktober Billdals Ridklubb
  • 26-30 oktober Elmia Scandinavian Horse Show, Jönköping

De tolv främst placerade i Varberg och de sex främst placerade från Flyinge respektive Billdal samt 3 wild cards kan starta i Volkswagen Grand Prix på Elmia.

Två främst placerade svenska ryttarna i Volkswagen Grand Prix på Elmia får starta på internationella tävlingarna, Sweden International Horse Show, i Friends Arena 24-27 november.

Källa: Pressmeddelande

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen