Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: Så ska J-Södra besegra Örebro

Jönsson: Så ska J-Södra besegra Örebro

Två matcher, två segrar. I kväll kan det bli ytterligare en. Här är Jminis krönikörs Adam Jönssons tre nycklar till tre poäng. 

Sex poäng på två matcher och full pott för Jönköpings Södra i den allsvenska återkomsten.

Inte många hade trott det. Men i kvällens match mot Örebro finns det chans till ta en tredje raka seger.

Här är tre nycklar till tre poäng.

Få stopp på ''Crespo''
Örebro har ett hot i den explosive Alhassan ''Crespo'' Kamara. Ett mål på två matcher såhär långt kommer med största sannolikhet bli betydligt fler efter 30 spelade omgångar om den skadebenägna forwarden kan hålla sig frisk.

Firma Karlsson–Calisir har varit duktiga på att stänga ned såväl Kalmar FF som Malmö FF:s anfallsvapen och måste fortsätta spela på topp för att bärga tre poäng.

Behåll ödmjukheten
J-Södra har gått ut med en enorm ödmjukthet och underkastat sig Jimmy Thelins taktiska plan för varje match. Detta måste fortsätta – och kommer säkerligen göra det – för att de grönvita ska fortsätta chocka sina allsvenska kollegor.

Örebro kommer från en 1–3-seger borta mot Helsingborg och kommer jobba hårt för att inte återupprepa den dåliga starten från säsongen 2015.

LÄS MER: Se bilder från J-Södras segermatch mot Malmö FF

LÄS MER: JÖNSSON: ''Jimmy Thelin är en taktiker av rang''

LÄS MER: Daryl Smylie: ''Kan inte filma''

Fortsätt våga
J-Södra har inte haft något att förlora i sina två öppningsmatcher. Och laget har inte varit rädda. De har spelat långt när det behövts men än oftare vågat rulla boll och etablera sitt eget spel. Samma sak gäller förstås mot Örebro.

Trots två raka segrar är J-Södra inte favoriter på Behrn Arena. ÖSK har hemmagräs och ska egentligen ta tre poäng mot nykomlingen. Men om J-Södra fortsätter våga spela sitt spel kan nykomlingen fortsatt vara med i den allsvenska toppen när omgång 3 är färdigspelad.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen