Nöje Jönköping

Lokalkändis släpper ny cover - har fans över hela världen

Lokalkändis släpper ny cover - har fans över hela världen
 Adam Lundgren från Jönköpingsbandet Dot SE, som rönt stora framgångar på Youtube,  släppte under gårdagen en solocover.  Jmini tog ett snack med sångaren för att prata musik, bandet och framtiden.
 
Hur kommer det sig att du släpper en cover själv när du är med i Dot SE?
- Anledningen är att vi just nu fokuserar på originalmusik med bandet och har inga planer att spela in covers. Men det hindrar ju inte mig från att spela in själv. Denna låten är drygt tio år gammal dessutom så jag har inga förväntningar
på visningsantal utan gör det för min egen skull, dels för att jag tycker låten är fantastisk men också för att jag mår bra av att sjunga.
 
I tidigare videos med bandet har ni alltid haft en avancerad musikvideo till varje cover, varför valde du att hålla det enkelt med en fast kameravinkel denna gången?
- Youtube är fascinerande. Det finns sångare som lägger ner både tid och pengar på storslagna musikvideos, samtidigt som det finns coverartister som bara har en video med en vinkel och allt spelas in i en tagning - och båda kan få lika mycket visningar i slutändan.
Det handlar mer om hur bra musiken låter än hur bra videon är. När jag valde denna gamla låten så visste jag att jag inte kommer få mycket visningar på den, så det finns ingen större anledning att lägga ner flera dagar på en flashig video till den.
 
Du har ju gjort ett stort antal videos på Youtube, både själv och med bandet, finns det någon som du är extra nöjd med?
- De flesta är nog Dot SE-covers, nämnvärda skulle jag säga att "Roar", Wild Wild Love", "Love me like you do" och "Incomplete" är. Dessa borde folk verkligen lyssna på.
 
När får vi höra originalmusik från Dot SE?
- Förhoppningsvis till sommaren, vi jobbar stenhårt!
 
 
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen