Blåljus

Oroligheterna kring Juneporten – "Det har varit ett och annat slagsmål de senaste dagarna"

Oroligheterna kring Juneporten – "Det har varit ett och annat slagsmål de senaste dagarna"

Det var för drygt ett år sedan polisen gick ut och vädjade till föräldrar att hjälpa dem att komma till rätta med situationen på Juneporten. Efter en specialsatsning lugnade det ner sig men bråken har inte avtagit helt.
– Det har varit ett och annat slagsmål de senaste dagarna men det går upp och ner, säger Lennart Reimbladh, som är chef för fältgruppen på Jönköpings Kommun.

Polisen skrev öppet förra året på sin Facebooksida att Juneporten inte är en bra plats för ungdomar att tillbringa sin fritid på. De skrev då att tillgången till narkotika tillsammans med grupptryck och nyfikenhet gör att det är lättare för ungdomen att hamna på vägen in i kriminalitet.

– Man får inte glömma att Juneporten är en plats där det är en stor genomströmning av människor. Det kan leda till bekymmer till och från. Vi hade en period förra året när det var extra oroligt men efter en specialinsats av polis, socialarbetare och Securitas blev det mycket bättre kring området, fortsätter Reimbladh.

Även om det under de senaste dagarna kommit signaler om att det kan bli stökigt kring Juneporten igen tycker han inte att man ska sprida någon rädsla om det.

– Oroligheterna är dagsfärska och de kommer och går. Vi har en kontinuerlig kontroll på området och ser vi att det är finns ungdomar som befinner sig i en riskzon försöker vi snacka med deras föräldrar, avslutar Reimbladh.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen