Debatt

Krönika. Juneporten – farligt för ungdomar?

Krönika. Juneporten – farligt för ungdomar?

För de flesta tonåringar så har Juneporten alltid varit ett ställe som man undviker på kvällen/natten. Aningen är det att man har varit med om något obehagligt där eller att man har hört historier om det. Föräldrar varnar också om att det kan finnas farliga människor som alkoholister och narkomaner.

Vanligtvis så är Juneporten för ungdomar bara en genomgång från stan till tåget, så för vanliga tonåringar så är det ganska sällan man hänger där genuint. På sociala Medier så får man en dålig bild av Juneporten men även med dess rykte finns det många bra grejer med stället. Enya Lindholm är en elev på Per Brahe Gymnasiet i Jönköping som ibland hänger på Juneporten – Mina tankar om Juneporten är att det är en bra del av staden med mycket restauranger och klubbar som är lättillgängliga tack vare busshållplatserna.

På kvällen/helger känns det ändå relativt tryggt eftersom skulle något hända så finns det poliser där. Så bilden av Juneporten är ganska annorlunda från person till person, vissa tycker det är ett smutsigt, farligt ställe, och en del tycker att det är helt okej och är ett bra ställe att hänga på.

Emilia Lindholm Wilma Lagerqvist

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen