Nöje

Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger"

Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 2Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 3Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 4
Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 6Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 7Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 8Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 9
Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 11Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 12Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 13Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 14
Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 16Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 17Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 18Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 19
Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 21Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 22Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 23Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 24
Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 26Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 27Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 28Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 29
Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 31Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 32Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 33Hotell satsar ytterligare: "Ska bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger" bild nr 34

VOX Hotel satsar på att bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger och för att uppnå detta har man knutit till sig en av Sveriges bästa kockar i Tom Jallow.
– Det är en hotellägares dröm att slå sig samman med en så pass bra krögare, säger Anne Robertsson Sandstjärna som är vd för VOX Hotel.

När VOX Hotel startade upp var målet att bli Jönköpings bästa hotell och efter lite mer än ett år tycker Anne att hon har börjat närma sig målet.

– Från början skulle vi inte ha en restaurang utan mer ett café. Vi satsade stenhårt på att bli det bästa hotellet i Jönköping och nu är vi nummer 1 på Trip Advisor och vi är nummer 1 i hotellbeläggning. Det har gått snabbare än vad vi faktiskt trodde från början så det är helt fantastiskt.

Men nu ligger alltså satsningen på restaurangen och för att kunna nå målet att bli en av Sveriges bästa hotellrestauranger så har man knutit till sig Tom Jallow som blir köksmästare. Tom har bland annat drivit Matvarufabriken och restaurang Neo men kommer senast från restaurangen PM & Vänner i Växjö.

– Tom är otroligt duktig och kompetent. Alla hans restauranger har varit omnämnda i White Guide och han brinner inte bara för köket utan för hela restaurangen, vilket vi redan nu kan se ger resultat.

VOX Hotel omsatte 38 miljoner kronor förra året men målet det här året är att omsätta 50 miljoner. En viktig del i den satsningen är restaurangen som Anne berättar kommer vara öppen till klockan 23.00, sju dagar i veckan, 365 dagar om året.

– Vi öppnar för första gången upp mot Jönköpingsborna. Vi har redan hotellgästerna så därför satsar vi nu på att Jönköpingsborna ska få upp ögonen för VOX Hotel och se det som ett bra alternativ när de väljer restaurang.

Jmini fick som första tidning i Jönköping pröva på menyn på Vox Hotel samtidigt som man fick en grundlig genomgång av Tom Jallow om hur tankarna går kring meny och matvision har växt fram.

– Vi vill framförallt allt att maten skall kännas personlig. Vad andas väggarna? Vi satsar på att ha en smak av världen och brukar prata om ”Fusion” då vi tittar mycket mot Asien. Vi kommer förnya oss och försöka utveckla rätterna även om vi kommer har några stående rätter som till exempel hamburgare, säger Tom.

De rätterna som Jmini fick provsmaka presenteras på en lista här under:

 Snacks:

 • Kycklingkrokett med svamp och lök
 • Löjrom, potatischips och gräddfil
 • Popcorn med riven gruyére och örtsalt.

Kommentar: Snacks var ett intressant inslag. Det var en slags mix av snacks och förrätt där alla tre rätterna gav en riktigt bra smakupplevelse. Perfekt om man inte vill inte vill äta så mycket utan mer mingla och dricka något glas.


Förrätter:

 • Jordärtskocka och svamp med bakat ägg och tryffel.
 • Hackad råbiff med karljohansvampmajonnäs, picklad shiitakesvamp och rostad lök.
 • Tartar på fröyalax med soyaemulsion, gurka, rättika, sesam, rostad lök forellrom och koriander.

Kommentar: Dessa tre var också välsmakande men favoriten hos Jmini var Jordärtskockan med ett lättbakat ägg på 63 grader. Jordärtskockan var friterad och rostad vilket gjorde smaken än mer intressant. Fröyalaxen var också god. Den var filead och packad inom tre timmar och kunde därför ätas rå utan problem.


Varmrätter:

 • Svensk hängmörad biff med broccolikräm och brässerad syltad rödlök, kalvsky samt riven bacon och tryffel.
 • Gårdsgris med hoisinsås, sparris-broccoli, pickled gurka, Pak choy, asiatisk dressing och sticky rice.
 • Fish n´chips: friterad sej, kräftmajonnäs, sallad på äpple och selleri och handskurna pommes frites.

Kommentar: Här var definitivt favoriten den svenska gårdsgrisen som var långstekt i fyra timmar. Grisen var glaserad med hoisinsås och serverad med lök, sesam, rimmad gurka och Sticky Rice med med jordnötter, ingefära och chili. Rätten var mycket uppskattad men är tydligen också en favorit bland kockarna i köket.

Fish and Chipsen var god och det var framförallt på grund av majonnäsen som var gjord på olja kokad på vätterkräftor.


Desserter:

 • Bakat äpple, smuldegscrust, dulce de leche och vaniljglass
 • Bakad vaniljkräm, macadamianötter och gräddfilsglass.

Kommentar: Det bakade äpplet var en klassisk smak av äppelpaj och var helt klart godkänd.

Favoriten var dock gräddfilsglassen. Det var en otroligt originell smak där man fick sig en rejäl positiv överraskning. Den innefattade bakad vaniljkräm, macadamiannötter som stekts i smör och salt och gräddfilsglass. Därmed får man en mix av sött, surt och salt vilket är bra för personer som inte gillar när det blir för sött.

Överlag var upplevelsen på VOX Hotel denna kväll väldigt proffsig. De hade serviceagenter som hjälpte oss med allt som behövdes och man märker att Anne och Tom har tänkte mycket på detaljer, som mycket väl kan leda till att de blir en Sveriges bästa hotellrestauranger.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen