Affärer

Ny storsatsning ska sätta fler i arbete

Ny storsatsning ska sätta fler i arbeteNy storsatsning ska sätta fler i arbete bild nr 2Ny storsatsning ska sätta fler i arbete bild nr 3Ny storsatsning ska sätta fler i arbete bild nr 4
Ny storsatsning ska sätta fler i arbete bild nr 6

I höst lanserar arbetsförmedlingen en helt ny jobbmässa i samarbete med Jönköpings kommun och Samordningsförbundet Södra Vätterbygden. Målsättningen är att skapa en långsiktig mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande.

Jobbmässan Jönköping är ett nytt initiativ som äger rum för första gången på Elmia i oktober. Det hela är ett samarbete mellan arbetsförmedlingen, Jönköpings kommun och Samordningsförbundet Södra Vätterbygden.

– Vi tänker oss en bred mässa som täcker in både akut och framtida rekryteringsbehov, säger Andreas Appelberg, sektionschef på arbetsförmedlingen i Jönköping till Jmini.

Målsättningen med mässan är att skapa en långsiktig mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande. Den vänder sig både till arbetslösa och folk med jobb som vill göra något annat. Appelberg säger att initiativet till mässan kommer från olika nätverk med företag och andra arbetsgivare.

– Själva idén uppkom för ett år sen ungefär, att vi skulle göra någonting nytt som kan leva över tid, säger han.

Arrangörerna siktar på att 100 arbetsgivare ska finnas representerade på mässan. I dagsläget är ett mindre antal företag klara för medverkan, bland dem Elgiganten, Saab Avionics och Husqvarna AB. Ett flertal internationella företag väntas också medverka via Arbetsförmedlingens organisation för internationell rekrytering, EURES. Förhoppningen är att 3 000–5 000 personer ska besöka mässan.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen