Kommun Jönköping

Vill slippa kortfusk- läser av tumavtryck

Vill slippa kortfusk- läser av tumavtryckVill slippa kortfusk- läser av tumavtryck bild nr 2Vill slippa kortfusk- läser av tumavtryck bild nr 3Vill slippa kortfusk- läser av tumavtryck bild nr 4

Friskis och Svettis höjer säkerheten i lokalerna i Jönköping. Tider då gymmet är obemannat kommer medlemmarna vara tvungna att registrera sina tumavtryck. För att passera vidare in till gymmet är man tvungen att gå genom en sluss. 

För en tid sedan införde gymmet inpasseringsgrindar och snart kommer de som vill träna även behöva lämna sitt tumavtryck förutom att ha med sitt vanliga medlemskort. 

– För att säkerställa att man inte lånar ut sitt kort så kopplar vi kortet till ett tumavtryck. Vi vill säkerställa att de som kommer hit och tränar är våra medlemmar, säger verksamhetschefen Johan Thor, till P4 Jönköping

Bara under obemannade timmar
Medlemmarna ska bara behöva lämna sina fingeravtryck under de tider då gymmet står obemannat och verksamhetschefen menar att man inte behöver vara orolig för att ens avtryck kommer att hamna i orätta händer. 

– Vår maskin är inte kopplat till något system alls på nätet och det har nästan bara varit positiv respons hittills, fortsätter han berätta för P4 Jönköping. 

Samma system ska införas i Huskvarna och även på den kommande anläggningen på Torsvik. 

LÄS MER: Johan Thor: Medlemmarna behöver inte vara oroliga

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen