Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: ''Nu har allting slängts omkull''

Jönsson: ''Nu har allting slängts omkull''

Anton Cajtofts säsong är över. Den tuffa skadan innebär att J-Södra nu är ett sämre lag, skriver Jminis krönikör Adam Jönsson.

Det blev det tyngsta av alla möjliga besked. Knäskadan Anton Cajtoft ådrog sig i måndagens match mot Örebro visade sig vara allvarlig. Riktigt allvarlig.

U21-landslagsmålvakten har fått skador på det främre korsbandet, inre sidoledbandet och inre minisken.

– Vi har i dag fått bekräftat vad vi befarade, att Anton har drabbats av en allvarlig knäskada. Operation kommer att krävas, med en lång rehabilitering som följd. Antons säsong är tyvärr över, säger Lars-Göran Hassel till Jönköpings Södras hemsida.

Beskedet är naturligtvis som tyngst för Cajtoft. Målvakten aspirerade på en OS-plats i Rio. Under den allsvenska inledningen hade han också bidragit till ett stabilt J-Södra-försvar. Det kändes tryggt med Cajtoft längst bak. Det kändes som rätt person mellan stolparna.

Nu har allting slängts omkull.

J-Södra blir ett sämre fotbollslag utan Cajtoft. Laget får inte samma djup i truppen – Damir Mehic är den enda seniormålvakten i laget just nu. Laget tappar talang och kvalitet.

Damir Mehic är ingen dålig ersättare. Han är stabil och kommer inte göra bort sig i Allsvenskan. Den 28-åringe målvakten har en hel del rutin och vet vad det handlar om.

Men det finns en anledning till att Cajtoft var förstavalet. Han är en bättre målvakt. Det är inget snack om saken.

Som andramålvakt är Mehic förstås tänkt som backup till förstavalet. Men förhoppningsvis bara under en kortare tid eller enstaka matcher. Nu vilar det i stället ett enormt ansvar på 28-åringens axlar.

Mehic är personen som ska freda J-Södras mål. Han är den som måste fylla den stora lucka Cajtoft lämnar bakom sig.

LÄS MER: J-Södras mardrömsbesked: Stjärnan missar hela säsongen

J-Södra har ett bra försvar – det har laget visat under de inledande matcherna. Mehic kommer säkert finna sig tillrätta snabbt och fungera tillsammans med sin backlinje.

Men att spela målvakt är en utsatt position. Kanske blir den extra utsatt när förstavalets säsong blivit förstörd av skador. Som nykomling är det inte många som tror att J-Södra ska orka hålla sig kvar i svensk fotbolls högsta serie. Gör Mehic en eller två dåliga matcher kommer det säkerligen börja surras.

LÄS MER: Finbesök på ''Vallen''? – Champions League-klubben aktuell

Samtidigt är det här en chans – även om han säkert inte ville få den på grund av en allvarlig skada på sin målvaktskollega – för Mehic att visa att han håller för allsvenskt spel under en längre tid.

LÄS MER: Jönsson: En rättvis förlust

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen