Nöje Norrahammar

Det finns kraft i amatörteatern

Det finns kraft i amatörteaternDet finns kraft i amatörteatern bild nr 2Det finns kraft i amatörteatern bild nr 3Det finns kraft i amatörteatern bild nr 4
Det finns kraft i amatörteatern bild nr 6Det finns kraft i amatörteatern bild nr 7Det finns kraft i amatörteatern bild nr 8Det finns kraft i amatörteatern bild nr 9
Det finns kraft i amatörteatern bild nr 11Det finns kraft i amatörteatern bild nr 12Det finns kraft i amatörteatern bild nr 13Det finns kraft i amatörteatern bild nr 14

Som vanligt är det fullt med teateruppspel under våren i Norrahammars Folkets hus  och på Teaterbion i Jönköpings  när ABF:s barn och ungdomar intar scenerna med dramapedagog Elisabet Lagerqvist.

De senaste veckorna har det varit nybörjarnas tur att spela teater. Med en självklarhet och självförtroende har de spelat sina pjäser. Det har varit en blandning av sagans värld och nutida pjästexter som levererats på scenerna. Gulliga troll har dansat och bakat bullar och allvarliga  scener som berört livets stora frågor har visats.

LÄS MER: Många nya teaterstjärnor födds fram på ABF

Deltagare som spelat teater länge inom ABF:s teaterverksamhet har varit med och stöttat en del av nybörjarna och även agerat med  dem på scenen. Att mötas inom amatörteatern och få utvecklas tillsammans är  härligt och givande.

Självförtroendet har vuxit hos deltagarna när de spelat sina pjäser och publiken har fnissat, skrattat och berörts av barnen och ungdomarnas spel.

LÄS MER: Nya pjäser som aldrig spelats förr

Amatörteatern har ännu en gång visat vilken kraft det finns i att  få ägna sig åt sin hobby, att spela teater och genom amatörteatern växa som människa.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen