Blåljus Råslätt

Man försökte kidnappa 9-årig flicka utanför Råslättsskolan

Man försökte kidnappa 9-årig flicka utanför Råslättsskolan

En okänd man försökte på torsdagseftermiddagen locka med sig en elev på Råslättsskolan i Jönköping. Skolan ser allvarligt på händelsen och har extra personal på plats.

Det var igår vid 15.30-tiden som en flicka på nio år blev kontaktad av en okänd man i en svart bil utanför skolgården på Råslättsskolan.

- Han ska ha försökt att få med henne, detta skedde precis utanför skolan, säger Lasse Johansson, polisens presstalesman. 

Mannen ska ha försökt få med sig flickan och har enligt polisen tagit tag i hennes tröja. Flickan blev skrämd och lyckades springa från platsen.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till människorov men har i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

- Vi kommer att prata med flickan och hennes föräldrar idag. Hon är ju så pass liten, så hennes mamma och pappa måste vara med, säger Johansson. 

Polisen vill gärna ha kontakt med vittnen och de vill att alla som rörde sig vid skolan mellan 15 och 15.30 hör av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

I februari härjade den så kallade "Mannen i den röda bilen" och han ska vid flera tillfällen försökt få med småflickor och dessutom ofredat en tonårstjej. 

LÄS MER: Flicka blev förföljd av tutande man i bil

LÄS MER: Ännu en förföljd: "Det var som han väntade på mig"

LÄS MER: "Hon skulle få godis om hon åkte med"

LÄS MER: Polisen: "Lyssna på barnen och anmäl- låt det inte va"

LÄS MER: Här försökte "gubben" locka till sig tjejerna

LÄS MER: Den 10-åriga flickan beskriver mannen

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen