Inspirationsturné om företagande kommer till Jönköping

Inspirationsturné om företagande kommer till Jönköping

Nästa vecka anordnar Tillväxtverket en workshop på Rådhuset i Jönköping i samarbete med Internationella Företagarföreningen. Syftet är att diskutera hur kommunen stöttar företagare med utländsk bakgrund.

Ett seminarium med diskussioner om hur Jönköping kan stötta företagare med utländsk bakgrund. Det anordnar Tillväxtverket på Rådhuset den 21 april. Arrangemanget sker i samarbete med Internationella Företagarföreningen, IFS. Syftet är att belysa vikten av stöd och att rådgivning ska nå alla entreprenörer på lika villkor.

– Med tanke på hur Sverige ser ut i dag är det väldigt viktigt att nå ut med vårt budskap. Sverige har många entreprenörer med rötter utanför Sveriges gränser och de kan med rätt vägledning berika samhället på flera olika sätt, säger Maroun Aoun, VD för IFS.

Aoun kommer under dagen berätta om det 20-åriga arbetet gentemot företagare med utländsk bakgrund. Han kommer även presentera den årliga undersökning som riktar sig till kommunerna och deras insatser riktade mot målgruppen.

Tillväxtverket har under lång tid arbetat med insatser som riktar sig till specifika målgrupper som kvinnor, unga, personer med utländsk bakgrund och sociala entreprenörer. Trots stark tillväxtvilja stöter många företagare på hinder när det gället både rådgivning och tillgång till bidrag, lån och krediter. 

– Företagen är viktiga för kommunens utveckling, likväl som kommunen är viktig för företagen. Ett bra företagsklimat främjar företagande och bidrar både till att företag vill växa och skapar dessutom fler arbetstillfällen, säger Vukica Bosnjak, handläggare på Tillväxtverket.

Även Jönköpings kommunstyrelse ordförande Ann-Marie Nilsson kommer att finnas på plats och tala om insatser för företagande.

Här anmäler du dig till workshopen

Tid: 21 april, 13.00–16.00 (registrering 12.45–13.00)

Plats: Rådhuset i Jönköping, Rådsalen

Program:

12.45–13.00 Registrering

13.00 Angeli Sjöström Hederberg hälsar välkommen

13.20 Vukica Bosnjak, Tillväxtverket, berättar om strategin Öppna upp! och om arbetet med företagare med utländsk bakgrund.

13.35 Om IFS verksamhet, Maroun Aoun, IFS berättar om Nybyggarbarometern och Kommunbarometern

13:50 Intervju med Sanda Bosnjak, Full-Fart AB

14:00 Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande talar om insatser för företagande

14.10–14.30 Fikapaus

14.30 Interaktiv idéverkstad. Hur stöttar din kommun företagare med utländsk bakgrund? Angeli Sjöström Hederberg, Processrum AB

15.45 Hur går vi vidare, vad är nästa steg?

16.00 Tack för idag! 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen