Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: Så ska J-Södra slå Gefle

Jönsson: Så ska J-Södra slå Gefle

I eftermiddag vankas det allsvensk fotboll på Stadsparksvallen när Gefle kommer på besök. Här är Jminis krönikör Adam Jönssons tre nycklar till tre poäng. 

I eftermiddag är det dags för den andra allsvenska hemmamatchen på Stadsparksvallen under säsongen 2016. Gefle står för motståndet. Här är tre nycklar till tre poäng.

Försvaret viktigare än tidigare?
Det blir ingen Anton Cajtoft mellan stolparna i eftermiddag. Därför är det nästan viktigare än tidigare att försvaret sitter med en gång. Samspelet mellan Damir Mehic och den grönvita backlinjen kommer ligga till grund för tre poäng.

J-Södra har uppträtt disciplinerat och stabilt under de tre inledande omgångarna. Det finns ingenting som tyder på att det kommer ändras mot Gefle. Men många blickar kommer riktas mot Mehic.

Se upp för Skrabb
Simon Skrabb har inlett piggt för Gefle. Mittfältaren har gjort två mål på tre matcher och är lagets bästa målskytt. Lånet från FF Jaro rankas som en av Finlands största fotbollstalanger och de allsvenska lagen har nog koll på vad han kan göra på planen.

Öppna i full fart
Under de tre inledande matcherna har Gefle två gånger släppt in mål innan 10 minuter av matchen ens spelats (GIF Sundsvall och Helsingborg).

J-Södra å andra sidan har varit skickliga på att inleda piggt (trots 0–1-målet mot Malmö). Pawel Cibicki satte 0–1 mot Kalmar efter en kvart. MFF-lånet gjorde också 1–1 mot Malmö efter 26 minuter i hemmapremiären.

Om de grönvita kan rivstarta mot Gefle finns det alla möjligheter att plocka med sig tre poäng.

LÄS MER: J-Södras mardrömsbesked: Stjärnan missar hela säsongen

LÄS MER: Jönsson: ''Nu har allting slängts omkull''

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen