Lag och Rätt

Tonårsgäng åtalade - hotade sina offer med kniv

Tonårsgäng åtalade - hotade sina offer med kniv

Fyra unga män på 18 och 19 år, två från Eksjö åtalas för en lång rad brott. Bland annat ska flera av männen ha hotat två andra män genom att hålla en kniv mot dem och rånat dem på diverse saker. Dessutom är flera av dem åtalade för flera narkotikabrott. 

Två män, en från Borås och en från Göteborg har i samförstånd stulit drygt tusen kronor i kontanter, cigaretter, eltejp samt en jacka värd omkring 3 000 kronor från två andra män, genom att hålla en kniv mot den ene mannens hals och en kniv mot den andre mannens överkropp. Detta skedde i början av mars i år i Värnamo. 

Skulle döda dem
De två misstänkta männen ska samtidigt som de hotade de andra två männen med kniv, ha rotat i deras fickor och uttalat att de ska döda dem om de inte får alla deras tillhörigheter. De två männen är nu åtalade för rån. 

Tog hand om stöldgodset
Dessutom har två andra män, de båda från Eksjö, som tillhör rånarna, tagit befattning med godset som togs vid rånet. De är nu åtalade för häleri. 

Åtalade för fler brott
Mannen från Göteborg är också åtalad för narkotikabrott, grov olovlig körning, rattfylleri, samt brott mot knivlagen, då han dagen efter rånet i Värnamo körde bil olovligen med narkotikapreparat i kroppen. 
Mannen från Borås, som också vad med under rånet, står också han åtalad för narkotikabrott. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen