Lag och Rätt

Ikväll överklagade advokaten till Högsta domstolen

Ikväll överklagade advokaten till Högsta domstolen

Den dömde mördaren, Nerijus Bilevicius advokat, Björn Hurtig överklagade under fredagskvällen hovrättsdomen i fallet Lisa Holm. Advokaten beskriver ett flertal omständigheter som kan tala för att den livstidsdömde mördaren är oskyldig och att det kan finnas andra gärningsmän. 

Under fredagen lämnade advokat Björn Hurtig in kompletteringar i överklagandet av livstidsdomen mot klienten Nerijus Bilevicius, som både i tingsrätten och hovrätten dömdes till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, till Högsta domstolen (HD). 

Alternativa gärningsmän
I ett mejl till TT redovisar advokat Hurtig flera omständigheter som Bilevicius uppges ha berättat, som han anser stöder påståendet att alternativa gärningsmän och händelseförlopp inte kan uteslutas.

Var i sin bostad när hon mördades
Bland annat ska datoraktivitet, som i utredningen har redovisats komma från Nerijus Bilevicius brors dator, i stället ha kommit från Nerijus egen dator. Det anses, enligt Björn Hurtig, kunna indikera att han var i sin bostad när Lisa Holm attackerades.

Fann hår från djur
Advokat Hurtig ifrågasätter också att det inte har gjorts någon fördjupad DNA-analys av huvudhår i Lisa Holms trosor, där man också hittade djurhår.

Hoppas på prövningstillstånd
Bilevicius och hans advokat hoppas nu att de ska få ett prövningstillstånd i Högsta domstolen. HD ger prövningstillstånd endast om domen eller beslutet kan få betydelse som ett prejudikat eller om det förekommit grova fel under de tidigare förhandlingarna.

LÄS MER: Mördaren överklagar till Högsta domstolen

LÄS MER: Hovrättens dom- livstid för Lisa Holms mördare

LÄS MER: Fallet Lisa Holm får hovrättsdom idag

LÄS MER: Överklagar livstidsstraffet för mordet- är oskyldig

LÄS MER: Livstids fängelse för mordet på Lisa Holm

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen