Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet''

Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet''Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet'' bild nr 2Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet'' bild nr 3Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet'' bild nr 4
Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet'' bild nr 6Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet'' bild nr 7Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet'' bild nr 8

Segern mot Gefle visar den vinnarmentalitet Jimmy Thelin ingjutit i Jönköpings Södra, skriver Jminis krönikör Adam Jönsson.

Det var nästan på förhand upplagt för en målsnål match när Jönköpings Södra tog emot Gefle hemma på Stadsparksvallen på söndagen.

De två lagen har under säsongsinledningen båda visat att de är täta bakåt och inte släpper till mycket chanser. Men chanserna i söndagens match uteblev inte.

Den första halvleken var jämn, framför allt i antal målchanser. Daryl Smyle – tillbaka från sin avstängning mot Örebro – hade en bra chans att sätta dit 1–0 för J-Södra efter en knapp kvart. Samtidigt skapade Gefle också en del farligheter.

J-Södra var spelmässigt bättre, något laget på allvar visade i den andra halvleken. Det grönvita hemmalaget hade bollinnehavet och skapade också de farligaste chanserna. Visst, det skulle dröja till den 83:e matchminuten innan Smylie satte matchens enda mål men J-Södra skapade tillräckligt med chanser för att göra både två och tre mål.

Segern satt långt inne men visade prov på ett par av J-Södras styrkor. Laget kändes tryggt i sitt spel. Spelarna har en bra kemi och en stark tro till det egna spelet.

Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet i den här truppen. En del lag hade kanske varit rädda för att gå bort sig bakåt i jakten på ett segermål i en match likt söndagens. J-Södra visade inte upp någon rädsla över huvud taget. I stället matade laget på och fick till sist, klart rättvist, utdelning och i förlängingen tre poäng.

Det går förstås inte att underskatta Daryl Smylies värde. Nordirländaren vinner de flesta höjddullerna och har en näsa för mål. Han saknades verkligen mot Örebro, vilket blev än mer uppenbart i dagens match.

Fast kanske var det trots allt en annan södrait som på förhand hade den största pressen på sig. När J-Södra tidigare i veckan meddelade att Anton Cajtoft – det självklara förstavalet mellan stolparna – blir borta hela säsongen vändes många blickar mot Damir Mehic.

Hur skulle lagets andramålvakt klara pressen att efterträda U21-landslagsmannen som inlett säsongen så bra?

Svaret: utan några som helst problem.

Mehic uppträdde lugnt, rutinerat och säkert. Han gjorde precis det som krävdes av honom och svarade till och med för en vass räddning när Simon Skrabb kom fri i den första halvleken.

LÄS MER: Smylie: ''Känns trygga hemma''

LÄS MER: Smylie frälste J-Södra – andra raka hemmasegern

J-Södra har en bra försvarslinje och den kan många gånger komma att innebära skillnaden mellan noll, ett och tre poäng den här säsongen.

Efter tre segrar på fyra matcher går det faktiskt inte längre att ställa sig frågande till J-Södras kvaliteter. Den enda frågan som kvarstår är om laget ska lyckas hålla uppe sitt spel över 30 omgångar.

Vi får väl se. Men just ser det väldigt ljust ut på himmeln över Stadsparksvallen.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen