Jmini testar: Pizzabagarna

Jmini testar: PizzabagarnaJmini testar: Pizzabagarna bild nr 2Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 3Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 4
Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 6Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 7Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 8Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 9
Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 11Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 12Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 13Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 14
Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 16Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 17Jmini testar: Pizzabagarna bild nr 18

Tisdag den 19 april slår Pizzabagarna upp portarna på Östra Storgatan. På måndagen bjöds Jmini in för att göra ett exklusivt test av restaurangens pizzor.

I morgon öppnar Pizzabagarna upp sin restaurang på Östra storgatan i Jönköping. Konkurrensen på området är stenhård, med de över 60 pizzerior som finns i stan.

– Du måste sticka ut för att starta ny pizzeria i dag, säger David Zeren, som är en av initiativtagarna till Pizzabagarna.

LÄS MER: Entreprenör hjälper till i ett unikt pizzakoncept

Restaurangen ägs av Zerens far, men han har själv varit djupt delaktig i konceptet. Det hela bygger på att använda bra råvaror och erbjuda ett brett utbud av pizzor. Restaurangen tillverkar också sitt eget kebabspett. I utbudet ingår bland annat pizzor inspirerade av den italienska varianten, som är lättare än vi är vana vid i Sverige.

– Det ska inte vara tungt att äta pizza, säger Zeren.

Pizzabagarna kommer öppna kl. 15 och därmed inte erbjuda någon lunch. Zeren har varit återhållsam med lunchservering även på sin egen restaurang, Bada Bing. Han berättar att det har med kvaliteten att göra.

– Man ska ha orken att jobba utan att börja slarva. Många gör det bra i början, men sen tappar man, säger han.

Jmini fick testa fyra olika pizzor från Pizzabagarnas meny. Bäst tyckte våra recensenter om pan pizzan, som var både smakrik och krispig i konsistensen. Kebabpizzan höll också mycket hög kvalitet, särskilt vad gäller köttet. Där tror vi det egengjorda kebabspettet är helt rätt satsning. Även de övriga två pizzorna erbjöd en rik smakupplevelse. Generellt märktes det att den här restaurangens pizzor är gjorda med en imponerande känsla för hantverket.

Som avslutning fick Jmini även testa en specialare som också kommer finnas med på menyn – en Nutella-pizza med jordgubbar. En annorlunda dessert som ändå blev den optimala avslutningen på måltiden. Det är pizza för hela slanten.

Som helhet ger Jminis recensenter högsta betyg till Pizzabagarnas pizza.

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen