Föreningar Rosenlund

Dialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund

Dialog gav resultat- ny lekplats på RosenlundDialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund bild nr 2Dialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund bild nr 3Dialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund bild nr 4
Dialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund bild nr 6Dialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund bild nr 7Dialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund bild nr 8Dialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund bild nr 9
Dialog gav resultat- ny lekplats på Rosenlund bild nr 11

Den goda dialogen mellan Hyresgästföreningen, Riksbyggen och engagerade hyresgäster har lagt grunden för fortsatt utveckling av det gemensamma boendet på Hermansvägen, Rosenlund. Dialogen ledde till att lekplatsen på Hermansvägen 24-32 renoverades och att en arbetsgrupp, med syfte att arbeta med barnens lekmiljö och utemiljö, bildades i början av februari. 

Arbetsgruppen, tillsammans med Hyresgästföreningen och Riksbyggen, arbetade fram ett gemensamt förslag på en ny lekplats och utemiljön. Den nya lekplatsen har fått två nya gungor, en ny klätterställning, nya parkmöbler, staket och två nya stora sandlådor.

Arbetet med att renovera lekplatsen startade den 7 mars och invigningen av den nya lekplatsen blev verklighet den 18 april 2016.

– Det finns inga ord att beskriva glädjen hos barnen. De var sprudlande och fulla av spring. Detta lär bli ett mycket poppis ställe, det sprider ju även glädje för oss vuxna, säger Mimmi Svensson, hyresgäst på Hermansvägen.

Regnet och det ostadiga vädret stoppade inte invigningen av den efterlängtade lekplatsen som innehöll allt från bandklippning, fika med hembakelser, mingel och massor av lek. På invigningen medverkade Riksbyggen, Hyresgästföreningen, arbetsgruppen, den lokala Hyresgästföreningens och många lekfulla hyresgäster.

– Vi känner oss stolta och glada över att denna oas för barnen äntligen är redo för lek i alla former. Förhoppningsvis kommer både barn och vuxna att tillbringa mycket tid  i den nya utemiljön, säger Gabriela Panevska-Ilik, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen