Sport Hovslätt

Läsarnyhet: Viktor Andersson gör Hovslätts ledarstab komplett

Läsarnyhet: Viktor Andersson gör Hovslätts ledarstab komplett

Nu är det klart att Viktor Andersson tar över huvudansvaret efter Andreas Elf.

Viktor spelade med laget sista halvan säsongen och känner därför laget sedan tidigare. Viktor har lång erfarenhet av innebandy och han spelade med laget sista halvan av säsongen och känner därför till laget bra sedan tidigare. 

Du har tackat ja till att vara huvudtränare för Hovslätts, hur går dina tankar om det?

- När Imma ringde runt årsskiftet och frågade om jag ville hjälpa till och spela upp laget i division ett fanns det ingen tvekan. Vi lyckades och sedan dess har jag fått frågan om jag vill fortsätta spela eller bli huvudtränare. Jag har funderat på vart jag skulle göra mest nytta och har kommit fram till att det är som tränare. Samtidigt är det där min framtid finns så det ska bli spännande att arbeta i en förening där det finns en stark ungdomsverksamhet och en stor framtidstro, säger Viktor.

Berätta om din innebandyfilosofi.

- Jag är en människa som tänker elit i allt jag gör. Samtidigt tycker jag om utveckling av människor. Så min filosofi blir att kombinera dessa två saker. Men att vinna är alltid nummer ett för mig.

Vad krävs det av ett lag när man tar ett steg upp i seriesystemet?

- Det krävs mängder av ödmjukhet och hårt jobb, att utveckla allt ett steg till. Men det blir inga större förändringar i varken trupp eller sättet att tänka innebandy. Mycket av det Andreas Elf står (och har jobbat in tillsammans med Fredrik Friberg) för är också saker som jag står för. Att alltid göra sitt yttersta i alla lägen.

Vad kan du bidraga med som ledare?

- Jag är en människokännare och det tror jag sticker ut i mitt ledarskap. Mitt mål är att alltid se alla människor i gruppen. Att göra många delaktiga på olika sätt. Sedan kommer det förstås också bli många tuffa beslut att ta eftersom det blir konkurrens och det handlar i slutändan om att vinna matcher.

Hovslätts sportchef är mycket nöjd med den sista pusselbiten i ledarstaben, då Viktor är en välmeriterad spelare och har även haft en hel del tränaruppdrag. Han tycker att ledarstaben känns intressant och spännande.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen