Sport Mountainbike Jönköping

Alexandra Engen jagar OS-plats i Vårgårda

Alla svenska stjärnor på plats, chans för alla nationer att samla värdefulla rankingpoäng inför OS och en av fyra deltävlingar i historiens första Nordic MTB Series.
Vårgårdas MTB-tävling 15 maj blir intressantare än någonsin i år.

– Det finns alla förutsättningar för att det ska bli både spänning och hög kvalitet. På sikt tror vi att det här kommer det här att bli en väldigt statusfylld tävling och nu tar vi ett stort steg på vägen, säger Mikael Henriksson, tävlingschef för Sveriges enda klass 1-race för mountainbikecyklisterna.

Svenska toppåkare som Jenny Rissveds, Alexandra Engen och Emil Lindgren är alla preliminärt anmälda. Dessutom räknar Mikael Henriksson med att flera högt rankade internationella åkare kommer att finnas på startlinjen.
– Dels kör vi bara en vecka efter EM i Jönköping och dessutom är vår tävling en av de sista där det går att samla mycket rankingpoäng på väg mot OS, säger Mikael Henriksson, till vargardacycling.se

I Nordic MTB Series, där prispengarna höjts ett snäpp jämfört med tidigare klass 1-tävlingar, ingår samtliga klass 1-tävlingar i Norden: Fiskumrittet i Norge 24 april, SRAMLiga i Naestved, Danmark 14 maj, Vårgårdas MTB 15 maj samt SRAMLiga i danska Vejle 11 september.

– Det här blir också första gången som det delas ut prispengar i juniorklassen. Vi räknar med att hela upplägget ska locka fler åkare och också mer publik, säger Mikael Henriksson.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen