Bra att veta Huskvarna

Huskvarnaborna bara spyr - magsjuka härjar

Huskvarnaborna bara spyr - magsjuka härjar

Omkring 50 personer på Husqvarna AB, en förskola och en restaurang har drabbats av magsjuka. Nu går kommunen ut och uppmanar allmänheten till försiktighet.
— Vi har fått bekräftat att det är norovirus, säger Karin Berg, kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör. 

Under torsdagen la arbetarna på kommunens livsmedelsenhet större delar av dagen på att ta prover och intervjua de drabbade om vad de stoppat i sig för livsmedel. Under gårdagen fick kommunen också bekräftat att det är noroviruset som är orsaken till magsjukan hos de insjuknade. 

— Den smittar lätt och sprider sig, säger Berg.

Vanlig orsak till magsjuka
Noroviruset sprider sig lätt via det vi äter, när vi har kontakt med andra människor och när vi besöker toaletten. Viruset är också den vanligaste orsaken till magsjuka.

— Vi vet att vi har utbrott av magsjuka, vi har väldigt många magsjuka på Husqvarna och att även restaurangen är drabbad. Vi håller på att utreda det här, berättar Berg. 

Håll koll på hygienen
Berg betonar vikten med att vara noga med hygienen och misstänker man att man har drabbats, så ska man undvika att laga mat till andra och avskärma sig från andra. 

Berg vill också att de magsjuka ska höra av sig aningen via telefon eller via kommunens hemsida, så att de kan kartlägga spridningen.  

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen